ALSTRUP: I anledning af julen har billedhugger Jan Anker Petersen, Galleri Alstrup lavet en serie af engle.

Serien består af 24 engleskulpturer. En for hver dag i julemåneden fra den 1. til den 24. december.

Årets serie hedder ”EngleFryd” og på lørdag kan hele serien ses samlet i Galleri Alstrup inden der bliver solgt ud af dem.

  - For 3 uger siden kom vi hjem fra en studietur til Japan. Turen har været meget givende og et projekt med engle var en nærliggende måde at komme i gang på værkstedet igen.

Det var i 2013 jeg lavede den seneste engleserie. Umiddelbar tror jeg ikke at inspirationen fra Japan kan ses i de enkelte engleskulpturer men Japan er et magisk land hvor man oplever at ånd og hverdag går hånd i hånd, siger Jan Anker Petersen.

De 24 engle, der hver udgør et unikt kunstværk, er modelleret i stentøjsler og efterfølgende rakubrændt. Englene fra denne serie sælges udelukkende i december måned i år.

Med hver af de 24 skulpturer følger et certifikat, der attesterer den enkelte engel som en del af dette års engleserie, “Englefryd”. 

Som afslutning på projektet udsendes "Englegeografi"; et lille hæfte med billeder af englen og hele engleflokken og med oplysninger om, hvor i verden englene fra denne serie er landet.
 

 -Alle er velkommen, og vi håber at se rigtig mange i galleriet på lørdag, siger Jan Anker Petersen og den anden halvdel af Galleri Alstrup Hanny Abel. Dette giver os også en anledning til at ønske galleriets faste gæster en glædelig jul over en kop gløgg.

 

e-max.it: your social media marketing partner