FARSØ: I dag var det officielt ”Arkivernes Dag” og det benyttede det lokalhistoriske arkiv i Farsø til lanceringen af to nye udstillinger i ”butikken” i Farsø Rådhuscenter.

Ligesom mange foregående udstillinger, så var de blå udstillingsvægge blevet forsynet med et utal af fotografier og avisudklip fra fortiden til nutidens store interesse.

Der var denne gang fokus Handel- og Haandværks Udstillingen i 1937. Udstillingen som var opbygget på den vestlige side af søen i Farsø tiltrak 30.000 mennesker i løbet af de 8 dage den varede i juni 1937.

Udstillingshallen målte 45 x 13 meter og havde plads til 60 stande, mens en halv snes stande rejstes udenfor. Langt de fleste af byens håndværkere og forretningsdrivende deltog i udstillingen. Og hvem disse håndværkere og forretningsdrivende var fremgår bl.a af den udstilling som arkivet har sammensat.

Arkivets anden udstilling har fokus på Fransgårds Maskinfabrik A/S. Når valget er faldet på den virksomhed, er det for at være med til at markere virksomhedens 50 års jubilæum, hvilket firmaet fejrede tidligere i.

Begge udstillinger kan ses flere måneder frem i tiden og er frit tilgængelig i butiksåbningstiden i Farsø Rådhuscenter.

Desværre fremgik af denne avis, at arkivets medlemmer i lørdags kunne afhente arkivernes årsskrift. Men årsskriftet er endnu ikke klar, men forventes klar til udlevering om kort tid, nærmere bestemt i løbet af december.

 

e-max.it: your social media marketing partner