FARSØ: For de godt 100 personer, der her til eftermiddag mødte op til bogreception på ”Farsø Kommunalbestyrelses Krønike” var dagen ventet med spænding.

Ud over at alle har været borger i Farsø Kommune, så har en stor del af de fremmødte også selv bidraget til Farsø Kommunens historie. Enten som politikere, initiativtagere eller kommunalt ansatte. 

Til den sidste kategori hører bogens forfatter, nemlig tidl. kommunaldirektør for Farsø Kommune(1984 til 2004), Henning Olsen, som på tætteste hold har fulgt de emner, projekter og diskussioner som var oppe i kommunens tid.  

Det har taget 2,5 år at frembringe krøniken for Farsø Kommune og mere omfattende end Henning Olsen først selv havde lagt op til.

I sin tale fortalte han at der egentlig bare var lagt op til en hjemmesideversion med udvalgte billeder og lyd i form af interviews.

25 interviews og 120 sider bog er det endt ud med. Og det er på høje tid at den er blevet skrevet. 

- Jeg synes det er en interessant tid. Og hvis det skulle gøres, skulle det gøres nu. Mange af dem, der var med i kommunalbestyrelserne, er godt oppe i årene. Om fem år ville sådan en bog ikke kunne lade sig gøre. Og måske skulle jeg være gået i gang fem år tidligere, lød fra Henning Olsen ved lanceringen af bogen.                           

De 37 år med Farsø Kommune er beskrevet i 33 kapitler. I bogen kan man dykke ned i konkrete sager som skolesagen, præstegårdssagen, flygtningelandsbyen  og mange andre sager som var oppe i tiden, og som mange sikkert vil kunne nikke genkendende til.

Bogen er blevet til ud fra referater fra kommunalbestyrelse og stående udvalg samt avisartikler og de føromtalte interviews med nulevende medlemmer af kommunalbestyrelsen fra Farsø Kommunes tid. 

Embedsmænd er der nu mange flere af, end i de gamle sognes tid. Det er en anden grund til at han har skrevet bogen.

- Dengang Farsø Kommune blev til i 1970 havde den mindre end ti ansatte. I 1990 var der 60 ansatte. I det hele taget har embedsmændene fået stadig mere magt, samtidig med at topstyringen fra folketinget er vokset. Det her er også historien om en periode, hvor lokalpolitikerne bestemte mere end de gør i dag. Men mindre end i sognerådenes tid, lød det fra Henning Olsen i sin tale.

Bogen er udgivet af Lokalhistorisk Arkiv for Farsø og Omegn, som også havde inviteret til boglanceringen i fredags. For salget af bogen står den lokale boghandel i Farsø Rådhuscenter. Og i dag havde boghandlen også sin egen lille salgsstand ved receptionen, hvor forfatter Henning Olsen beredvillig slog sig ned for at signere bøgerne. Og det blev ikke kun til en signatur, men også små personlige hilsener til velkendte personer som købte bogen.      

Mange af de personer som har bidraget til bogen mødte frem, og kunne næsten ikke vente med læse bogen.   

  Henning Olsen signerede bøgerne sammen med små personlige hilsner.
 

    

e-max.it: your social media marketing partner