FARSØ/SVINGELBJERG/ULSTRUP: I den kommende tid vil 500-året for Reformationen blive markeret og fejret på forskellig vis.

I dag søndag ved gudstjenesten i Farsø Kirke vil Farsø Koret synge salmer af Luther, prædikenen vil være om Luthers og Reformationens grundanliggende og hvad det betyder for os i dag at vi er lutherske kristne. Der vil også blive spillet noget af den musik, der udsprang af reformationen.

I 1907, stod Svingelbjergs nye kirke færdig. 390 år efter, at Luther i 1517, slog sine teser på kirkedøren og derved begyndte en bølge, der stadig skvulper og slår ned over - og ind i vores tid.
Og med det historiske gods og med nye og gamle salmer og musik byder Svingelbjerg Kirke søndag aften ind til en festgudstjeneste, hvor vi kan fejer de femhundrede år og ikke mindst os selv. Gudstjenesten bliver ledet af sognepræst Troels Laursen og kirkesanger Helga Ingolfdottir, samt kirkens organist Iben Folkerman. Fest gudstjenesten slutter af med kaffe og Luther-lagkage.

På tirsdag er alle børn mellem 6 og 10 år fra Farsø og de omkringliggende sogne inviteret til Dr. Ingrid Hallerne, hvor Sigurd Barrett vil give sin udlægning af ”Alt om Luther på 60 minutter”. Sigurd fejrer 500-året for reformationen med en ny bog som fortæller Luthers historie i børnehøjde. Hvem var Luther?, Hvem var Hans Tavsen?, Og hvad betyder reformationen for os i dag. I Farsø fortælles historien med musik og sang og med sig har Sigurd Barrett sit orkester og tøjdyret Snapper.  

Mere musik er der tirsdag aften i Ulstrup Kirke, hvor kirkens kor og bandet Luther Jazz medvirker ved en særlig gudstjeneste. Det bliver en blanding ad nyt og gammelt med Luther-ord, korfortolkning, fællessang, jazz, swing og blues. 

e-max.it: your social media marketing partner