FARSØ: Sten Hedegård Andersen, deltidsbrandmand og ansat ved Falck i Farsø på Holmevej er i forbindelse med Falcks 111 år fødselsdag blevet hædret med Sofus Falcks mindelegat.

Det sker fordi, at Sten udenfor tjenesten har gjort en indsats for at redde førligheden på en person der var kommet til skade.

Forløbet var således: Sten er blevet kaldt til et færdselsuheld og skal derfor møde på stationen for at køre med udrykningen. Men Sten kommer på sin vej til stationen forbi uheldet. Her standser han op og begynder den nødvendige førstehjælp. Han standser yderligere forflytning af patienten som han har lært igennem sin uddannelse som brandmand. Han får lejret patienten på findestedet og dækker vedkommende ned med sin egen jakke. Dette sker i Februar måned og der er rimeligt kolde denne dag. Paramedicineren hjælper med den videre behandling og overlevering til ambulancen.

 

Brandchef Thomas Dietz fra Falck Danmark havde taget turen til Farsø for personligt at overrække legat og medalje til Sten Andersen. Områdeleder Tommy Sørensen var også mødt op for at lykønske Sten Andersen.

 Sten Andersen havde i dagens anledning taget sin familie med på stationen. 

 

e-max.it: your social media marketing partner