Motionsdag med masser af aktiviteter

FARSØ: Skolernes Motionsdag på Farsø Skole har for længst ændret karakter fra den traditionelle løbe- og cykeltur. 

Nu er det væld af aktiviteter der udfordrer såvel kondition som de grå hjerneceller, der står på programmet på motionsdagen for Farsø Skoles elever.      

De anderledes aktiviteter fandt heller ikke sted på selve skolen, den var sådan set allerede ”gået” på efterårsferie. I stedet var det Farsø Søanlæg, Farsø Stadion og Dronning Ingrid Hallerne, der lagde plads til de i alt 9 aktiviteter, som samtlige elever deltog i i løbet af dagen.

Det var et samarbejde mellem Farsø Skole og nogle af Farsøs foreninger, under Sundhed, Trivsel & Læring, der stod bag dagens aktiviteter.  

I Farsø Søanlæg var det skolens ledelse med skoleleder John Andersen i spidsen der stod for surpriseaktiviteten ”Æggespil”. Et taktisk fysisk spil, hvor det gjaldt om at stjæle æg fra hinanden. Det samme gjaldt en anden aktivitet, der minder meget om rygby, hvor man skulle få sine bolde i sikkerhed bag baglinjen. Til gengæld var stafetten rundt om søen lige til, for her gjaldt det i løb og gang at få så mange runder som muligt på 30 minutter.  

På Farsø Stadion havde Farsø Pentanque Klub taget sig af det hårde skyts, hvor spillet med de tunge jernkugler begejstrede de unge spillere mere end de havde forestillet sig. På Farsø Stadion var der også rundbold for de mindst elever, mens de større elever fik en introduktion af Hvalpsund Golf Club til golf, hvor der var udsalgsbane ud over stadion. Taktik udspillede der sig også på stadion med en gang menneskelig Stratego.  

Indendørs i Dronning Ingrid Hallerne bød Farsø KFUM HK på håndbold. Indendørs var der også yoga i gymnastikhallen og træningshallen var der dans.    

Dansen især, fik rytmerne frem blandt eleverne – især pigerne. Til en Michael Jackson sang blev dansetrinene øvet således, at samtlige 700 elever kunne slutte motionsdagen af i opvisningshallen med fællesdans, dog på den måde at de gruppevis viste deres individuelle ”moves”.    

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: