FARSØ: - Drikkevandet i Farsø Vandværks fem boringer indeholder ikke rester af sprøjtegiften chloridazon, meddeler vandværkets formand Teddy Rønaa

Det har vakt bekymring mange steder og ført til lukninger af vandboringer, at man har fundet rester af sprøjtegiften chloridazon i drikkevandet fra en del vandværker. Der er tale om et stof, som man ikke tidligere har testet for.

Nu har Farsø Vandværk I/S fået drikkevandet kontrolleret for rester af chloridazon, og vandværkets forbrugere kan roligt slå koldt vand i blodet - eventuelt ved at drikke det, for der er ikke fundet antydning i stoffet i prøverne fra Farsø Vandværk I/S. Vandværket har testet sine fem boringer, og vandet er stadig rent.

Når man finder rester af chloridazon, stammer de fra et ukrudtsmiddel, der blev anvendt frem til 1996, da det blev forbudt. Det blev især brugt i produktionen af roer, rødbeder og løg. Hidtil har stoffet ikke været på den liste over pesticider, som vandværkerne har pligt til at teste drikkevandet for.

- Farsø Vandværk tager alle de vandprøver som der henvises til i lovgivningen, så vi har styr på vores vand der kommer ud til forbrugerne, siger Teddy Rønaa.

e-max.it: your social media marketing partner