UHREHØJE: - At indsamle i naturens spisekammer er blevet trendy.

Og det ser ud til, at de seneste to generationers manglende indsamling i naturen ændrer sig markant fremover, fortæller naturvejleder Karin Winther, der i søndags var vært for 100 svampesamlere i Jenle.

-Som naturvejledere har vi altid vist, at natur, der kan spises, har stor interesse, men for alle dem, som ikke deltager i vores naturarrangementer, da tror jeg faktisk ikke, at ukrudt fylder ret meget på tallerkenen. Men det oplever vi har ændret sig, siden projektet ”Vild Mad” blev sat i gang i år.

Det næste ”Vild Mad” arrangement er i aften i Uhrehøje Plantage, hvor der udbydes Vild  Mad Naturskole, som et led i TV2 friluftsprogrammet Outdoor Nu.

For den gratis vildmad-naturskole står underviserne, Daniel Ditman, køkkenchef på Musikkens Hus i Aalborg og naturvejlederne Jakob Konnerup, Vildmosecenteret og Karin Winther Naturekspeditionen Vesthimmerlands Kommune. 

Deltagerne kommer med på en lille sanketur og sammen med de andre deltagere skal de tilberede smagsprøver fra Naturens spisekammer.

e-max.it: your social media marketing partner