VOGNSILD: Der var Ford – og kun Ford, da det her i weekenden blev markeret, at den første Ford traktor blev fremstillet for 100 år siden. 

1
2
4
3
6
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23

Og en af de første modeller fra 1917 var da også fysisk tilstede i ”Ford-land”, alias området og markerne omkring Granhøjgaard i Vognsild, da der blev afholdt stort jubilæumstræf. 

Det var forventet, at der ville være stor interesse for det storstilede Jubillæumstræf, så derfor var der gjort god plads til de 108 udstillede Ford, Fordson og New Holland traktorer og gravkøer, der alle hører til Ford familien sammen med enkelte Ford biler og lastbiler.

Herudover var der gjort plads til udstillere, et Ford show, aktiviteter for børn og bespisning efter at man var gået under portalen bestående af en høj kran og et banner med velkomst til 100 års jubilæum.

Mens Ford traktorer i alle aldre arbejdede i marken med plov og harve, så udspandt der sig to gange om dagen et særligt Ford show. Her havde vært og ejer af Granhøjgaard, Jens Ole Kuk Christensen samlet sit team af traktorførere til fremførelsen af et Ford show bestående af seks Ford traktorer i forskellige størrelser, som nærmest var dansende med formationer, som man kun ser på et dansegulv. Denne gang var dansegulvet en rund indhegning med græs som undergrund, som efterhånden forvandlede sig til sort muld eftersom traktorerne ”spjættede” med hjulene.

  

Fra tid til anden blev der også tændt for motorerne på udstillingspladsen – og særligt da store traktortrækkere satte gas på hestekræfterne, blev der sendte store røgskyer mod himlen. 

Apropos skyer, så var det udendørs træf så heldigt begunstiget med flot sensommer solskinsvejr, at det først var efter lukketid både lørdag og søndag, at regnen kom. Det betød også et særdels vedbesøgt jubilæumstræf med ca. 3.000 gæster samt udstillere og hjælpere fra det meste af Danmark.          

e-max.it: your social media marketing partner