STANDBY: Kører man mod Strandby i disse dage vil man ved Farsøvej, Viborgvej og Løgstørvej se et banner der står og blafrer i vinden med info om at de lokale spejdere igen i år holder deres loppemarked i Strandby Hallen.

Allerede søndag kom disse bannere op for at godtfolk i Strandby og omegn ikke skal gå glip af en hyggelig begivenhed i hallen. Der er nemlig traditionen tro også salg af kaffe, saft, vafler og kage, så er man ikke lige interesseret i at få en bog, en vase eller en gl. lænestol med hjem, så kan man komme og få sin eftermiddagskaffe og en god sludder med mange af de lokale der plejer at slå vejen forbi. Stemningen og hyggen koster ikke noget.

En ting er sikker, børnene glæder sig, da de deltager i alle boder og aktiviteter. Blandt ulvene plejer der at være kamp om at stå ved den populære fiskedam, som er stillet op til dagen.

Junior og senior spejderne er med til at bage vaflerne og hjælper i alle afdelinger. Et hit blandt pigerne er altid tøjet, da der går sport i at hænge det op og præsentere det pænt.

Men legetøjet er også spændende, da det jo lige skal testes og kontrolleres inden det kan sælges. Det hænder da også, at spejderne selv køber nogle af tingene de står og sælger.

Allerede fra fredag eftermiddag er spejdere, forældre og grupperåd godt i gang med at samle effekter ind både i Strandby by, hvor man inden for byskiltet kan stille sine lopper ud på fortovet. Men der er sandelig også guld i gemmerne rundt om i oplandet.

-Der er hvert år mange søde mennesker, der betænker os med deres overskydende møbler eller pulterkammer fund, siger Peter Nielsen, der er formand for spejderne. Vi er taknemmelige for hver en lille ting vi får, da den kan komme en ny ejer til gode og give os penge til aktiviteter for hele spejdergruppen.

Se annoncen for loppemarkedet lørdag her: e-max.it: your social media marketing partner