FARSØ: Som tidligere beskrevet her i avisen mangler Johs. V. Jensen Museet kr. 400.000 til en udvidelse og sammenlægning med Thit Jensens Mindestue.

Derfor har museet bedt Vesthimmerlands Kommune om en tillægsbevilling på pengene ellers vil projektet falde til jorden, hvilket ikke mindst skyldes at de fondsmidler som museet har fået lovning på falder for tidsfristen.

Først har tillægsbevillingen været til drøftelse i Kultur- og Fritidsudvalget hvor en afstemning ganske vist ”gav tommel op” videre til Byrådet. Men ikke uden drama, for det viser sig, at udbudsloven ikke er overholdt.

En forudsætning for at der overhovedet bliver givet penge er derfor, at de stadig dugfriske regler for udbud af anlægsopgaver i Vesthimmerland hvor kommunale midler er involveret bliver overholdt.

Det er alle politikere enige om, men det gav også en del drama i Byrådssalen i går, hvor flere konservative politikere, som har været i tumult i forbindelse med de seneste års anlægsopgaver lod deres galde komme ud mellem sidebene, at reglerne da måtte være ens for alle.                   

Det var Kultur- og fritidsudvalgets formand, Kurt Friis Jørgensen (V), da også enig i. Han stod fast på, at give museet tillægsbevillingen på 400.000 kroner under forudsætning af, at alle regler bliver overholdt og at pengene først bliver udbetalt, når projektet er korrekt belyst, og økonomien hænger sammen.

Efter en meget lang og ophedet debat, valgte borgmester Knud Kristensen at sende sagen til afstemning i Byrådssalen. Hans Jørgen Kastbjerg, Henrik Dalgaard og Knud Kristensen fra De Konservative stemte imod bevillingen. Signe Nøhr og resten af den konservative gruppe, Kirsten Moesgaard undtaget, udlod at stemme, mens et stort flertal på 18 byrådsmedlemmer valgte at give tillægsbevillingen under de betingelser som Kurt Friis Jørgensen(V) havde stillet op. 

e-max.it: your social media marketing partner