HVALPSUND: Så længe solen går ned efter kl. 21,00 er det også tid til solnedgangs musik i Hvalpsund Lystbådehavn. 

Sådan har det været sommeren igennem. Første gang i år var på befrielsesaftenen, den 4. maj, og sidste gang bliver iaften, idet solen derefter forsvinder under horisonten på et tidligere tidspunkt.

Siden 2012 har afslutningen på disse aftener været markeret med et særligt arrangement, hvori Færgen Mary indgår. Med afgang kl. 20.30 fra Hvalpsund og kl. 20.45 fra Sundsøre vil Samuel Frederiksen spille sin stemningsfulde solnedgangsmusik højt oppe ved kommandobroen på den travle færge.

Vesthimmerlands Kommune har i samarbejde med Skive kommune sørget for at gående passagerer fra begge sider har gratis transport frem og tilbage, og Dagli’Brugsen i Hvalpsund har lovet at servere en gratis forfriskning ombord.

Der har været så stor interesse for arrangementet de tidligere år, at man nødvendigvis må holde øje med, at færgens tilladte passagerantal ikke overskrides. Det gøres i år ved, at man møder op i god tid og sikrer sig et adgangskort fra repræsentanter fra færgen.

Hele idéen med musik i lystbådehavnen ved aftenstid har tiltrukket stor opmærksomhed sommeren igennem. Selvsagt har der været aftener, hvor man skulle være en særdeles stædig rad for at trodse vejr og vind, men på gode dage har indehaver-parret, Mie og Peter Jeppesen, fra den nærliggende Restaurant Marinas åbne vinduer, gang på gang kunnet notere sig et meget stort fremmøde.

Fra Restaurant Marinas side har man da også bestemt sig til, at der ved dette års sæsonafslutning åbnes mulighed for at man slutter af indendørs med lidt godt til ganen. Dog først når tonerne udenfor er stilnet af.

I år får arrangementet i øvrigt den overraskende vinkel, at spillemand Samuel Frederiksen sammen med sin fru Lena allerede ved udgangen af måneden flytter til Silkeborg, og at der dermed sættes punktum for de musikalske udfoldelser, i hvert fald for Samuels vedkommende.

Der bliver i øvrigt lidt ekstra kolorit på musikken denne aften, idet Samuels søn, Alan, i dagens anledning er fløjet ind fra England - og har lovet at spille med ind imellem på sin trækbasun.

Selv om de små koncerter på havnen kun har en varighed af ca. 10 minutter, kommer repertoiret alligevel vidt omkring. Man kan altid forvente nogle gode, danske melodier som f.eks. ”Hvor smiler fager den danske kyst”, ”Fred hviler over land og by”, ”Solen er så rød mor” og ”Du som har tændt millioner af stjerner”. Ved denne uges fredags- og lørdagsprogram må man dertil også kunne forvente at skulle lægge øre til ”Go nu nat og gå nu lige hjem” og ”Vi ses igen”.

Dertil er det jo så blevet en tradition at alle står op og synger fuldtonende med, når programmet afsluttes med nationalmelodien ”Der er et yndigt land”.

Se hvornår Samuel Frederiksen spiller her

e-max.it: your social media marketing partner