FARSØ: Mens danskerne beklager sig over sommervejret, som aldrig rigtig kom, kan brødrene Jack og Nick Færk Larsen fra Holme se tilbage på et helt år, hvor de har sovet i shelter. Den bedrift blev de hædret for af 1. Farsø Flok og Trop, hvor de begge har været blå spejdere gennem de seneste tre år.

Gruppeleder Per Havbro og en samlet gruppebestyrelse var troppet op hjemme hos brødrene.

Faktisk findes der ikke et decideret spejdermærke for netop den bedrift. Det nærmeste er “Snorky-mærket”, hvor man over en periode på 400 døgn skal sove i telt 365 gange.

Hos de blå spejdere i Farsø synes man, at de to brødre havde gjort sig fortjent til en anerkendelse - og derfor var der fremstillet et særligt diplom, som nu kan blive hængt op i det flotte shelter, som Karsten Færk Larsen har bygget til formålet. Han og hustruen Mona har endda stillet, eller måske nærmere ligget, sig solidariske med sønnerne, så det er hele familien, som har shelterovernattet gennem et helt år fra slutningen af maj 2016 og frem til juli i år.

De to drenge, som går i 2. og 4. klasse på Farsø Skole, deltog også med Farsøgruppen på årets store Spejdernes Lejr i Sønderborg og er nu så småt ved at gøre sig parate til et nyt spejderår, som indledes tirsdag den 22. august i spejderhuset ved søanlægget.

Hvad det kommende år byder på af udfordringer er endnu ikke fastlagt, men mon ikke de to spejderbrødre og deres kammerater nok skal finde på nye og utraditionelle aktiviteter.

Spejderne tyvstarter i øvrigt lidt, da de allerede har meldt deres ankomst til FarsøFestens optog om søndagen, hvor gruppen også står for en spejdercafé i søanlægget søndag eftermiddag i forbindelse med byfestens sidste dag.

 Gruppeleder Per Havbro overrækker mærker og diplom til brødrene Nick og Jack, som har sovet i shelter i et helt år.

e-max.it: your social media marketing partner