BYSTRUP: For 40 år siden slog tømrermester Niels Chr. Jensen sig ned som selvstændig tømrer på et landsted udenfor Gedsted, som gav navnet til hans tømrervirksomhed, nemlig Fjordvejens Bygningsservice.

 På fredag vil 40 års jubilæet blive markeret ved en reception. Det sker sammen med hans søn Thomas, som trådte ind i firmaet som tømrer i 2007 og som blev medejer i 2009.

Niels Chr. Jensen, der i dag er 68 år, fortæller om starten for 40 år siden. Det var - ligesom i dag, ikke hverdagskost med nye virksomheder i et lille landsbysamfund. Jeg havde ikke undersøgt markedet om der nu også var plads til en mere, men fandt ud, at der altså var 5 tømrermestre i selve Gedsted by, der kun ligger 3,5 km fra Bystrup.

Men jeg havde jo købt det her landsted, som var et nedlagt landbrug i 1974 som jeg kunne se mulighederne i. Der stod nogle stærke rødstens udhuse, som passede lige til mig i størrelse. De blev bygget om til værksted og lager.

1.januar 1977 var jeg klar med en masse gå’på mod, men jo ikke ligefrem med en masse kunder. Men det varede ikke længe før der dukkede en kunde op, der skulle have sat glas i et staldvindue. Så efterhånden – med lidt tålmodighed kom der flere og flere kunder, der lige skulle prøve sådan en ny tømrermester af. Det lykkedes at overbevise de fleste at vi også godt kunne lave tømrer- og snedkerarbejde herude fra landet af, fortæller Niels Chr. Jensen om starten for 40 år siden.

I 1978 kom konen Sonja til som forlangte at standarden på stuehuset skulle højnes. Derfor blev der bygget et helt nyt stuehus i tilknytning til tømrervirksomheden. Og snart kom også tre børn til, 2 piger og en dreng. Drengen var Thomas, som var helt og aldeles betaget af sin fars fag.

-Jeg har altid vidst at jeg skulle være tømrer og ovetage min fars virksomhed, lyder det fra Thomas Jensen, der i dag er 30 år. Thomas er udlært tømrer fra Farsø Tømrer- og Snedker i Farsø inden han kom til Fjordvejens Bygningsservice i 2007.

For tre år siden fandt generationsskiftet sted. Her flyttede Thomas ind i sit barndomshjem mens Niels Chr. og Sonja flyttede til Gedsted i hus.

Sammen med Thomas flyttede også hans kone Anne ind på Fjordvejen og sidste efterår blev de forældre til Malthe. Så måske er også 3 generation af tømrervirksomheden sikret.

Niels Chr. Jensen er stadig medejer af Fjordvejens Bygningsservice og tager sig for det meste af kontorarbejde, men er også fra tid til anden ude på tømreropgaverne, når en af de ansatte holder ferie. Desuden står Niels Chr. for vedligeholdelsen af de udlejningsejendomme han har. 

Thomas Jensen fortæller, at firmaet for ham har den rigtige størrelse lige nu med 5 ansatte, inkl. ham selv og far Niels Chr.. Gennem årene har firmaet i øvrigt udlært 13 lærlinge og har pt. to lærlinge.

- Og vi udfører alle former for opgaver både store og små. Vi beskæftiger os med alt lige fra udskiftning af låse, termoruder, vinduer, døre, tage og opførelse af landbrugs og maskinhaller.

Af større opgaver på det seneste kan nævnes Gedsted Varmeværk og Ulbjerg Varmeværk. Vi laver også en del haller til heste og landbrug. Men også specialopgaver som en butik til Royal Copenhagen i Aarhus har vi udført, ligesom vi brugte et år på at gennemrenovere Rostrup, som i dag er et populært konferencecenter, fortæller Thomas Jensen for at vise hvor alsidig virksomheden er indenfor sine opgaver.

Thomas fortæller videre, at virksomheden har ordrebogen fyldt året ud, men dog kan tage småopgaver ind for private. De næste tre måneder står den ellers på opbygning af 3 haller på en kalkunfarm.  

Ved receptionen i næste uge vil man ud over de meget velholdte værksteds- og lagerbygninger, der huser Fjordvejens Bygningsservice også kunne se, at Thomas Jensen er ved at ombygge og udvide hans barndomshjem med nyt tag og andre forandringer som kræver en god tømrer.

 

Her ses Niels Chr. Jensen som selvstændig tømrer i 1977, da han startede Fjordvejens Bygningsservice.

Her har Fjordvejens Bygningsservice til huse – på en landejendom i Bystrup.    

 

 

e-max.it: your social media marketing partner