VESTERBØLLE: Vesterbølle Efterskole har gjort det før – det med at være ”first mover”, og nu er skolen det igen. Som noget nyt skal cheerleading nemlig være fast valgfag på efterskolen.

Vesterbølle er, hvis ikke den første skole, så blandt de første få i landet til at springe ud i cheerleading, og det er helt i tråd med efterskolens ønske om at have fingeren på pulsen.

-Vi kan se, at flere og flere cheerleadingklubber og foreninger vinder frem, så det er jo en sjov og spændende sport i fremgang, og dér vil vi selvfølgelig også gerne være med,  fortæller forstander på Vesterbølle Efterskole Martin Aamann.

Cheerleading er mere end et valgfag
Samtidig lægges der vægt på, at cheerleading går godt i spænd med efterskolens øvrige valgfag under profilen ”Volley & Idræt”, som i forvejen tæller mange både traditionelle og nye sportsgrene.

- Vi forventer, at cheerleading vil blive et valgfag, som på en sjov og anderledes måde også kan støtte op om vores øvrige sportsaktiviteter, fortæller forstanderen. Efterskolen har blandt andet stærke traditioner indenfor volleyball, og cheerleadingholdet forventes at bakke op på bedste vis, når volleyholdet deltager i diverse mesterskaber. Ligeledes er det planen, at cheerleadingholdet skal have deres egen serie i den årlige gymnastikopvisning, ligesom det allerede er tilfældet med et af skolens andre populære sportsfag – nemlig parkour.

Jam Cheer Aalborg viser vej
Efterskolen har ansat en ny lærer til at varetage undervisningen i cheerleading. Det drejer sig om Ninette Jensen, som er uddannet lærer og samtidig har stor erfaring med cheerleading. For at præsentere valgfaget for de 92 nye elever, som startede deres efterskoleår i søndags, valgte efterskolen at hente hjælp udefra. Derfor var Jam Cheer Aalborg inviteret for at give en smagsprøve. Klubben har til huse i Nørresundby og tilbyder holdundervisning til mange forskellige aldersgrupper. Til opvisningen på efterskolen havde de samlet et hold på tværs af aldersgrupper og niveau og havde forberedt en flot opvisning særligt til formålet.

Ingen cheerleading uden pomponer
Mange forbinder særligt cheerleading med de velkendte pomponer, men det er efterhånden meget forskelligt, om det er en del af sporten eller ej. Førhen var cheerleading meget præget af dans, mens tendensen nu er, at der er meget spring, så cheerleading udvikler sig hele tiden. I valgfaget bliver det en blanding, og Ninette Jensen vil søge at kombinere indholdet med udgangspunkt i elevernes erfaringer med eksempelvis dans og springgymnastik. Ninette Jensen lover dog, at pomponer skal udgøre en festlig del af valgfaget på efterskolen.

En festlig og udfordrende sport

- Det er en sjov sport, som både kræver koordination, samarbejde og meget stor tillid til hinanden, indledte Ninette Jensen med at fortælle det nye elevhold i søndags.

 

Efter en opvisning af Jam Cheer Aalborg fik eleverne selv mulighed for at afprøve nogle af teknikkerne. Her blev det meget klart for dem, at det med koordination, samarbejde og tillid virkelig er vigtigt. De blev kastet, løftet og meget andet, som krævede deres fulde koncentration. De fleste elever havde mod på at prøve det af i praksis og er nu blevet klogere på, hvad cheerleading egentlig er for noget.

Forstanderen har store forventninger til valgfaget og er samtidig spændt.
- Når det er noget helt nyt, ved man jo aldrig, hvordan det vil blive modtaget, men det lover godt, for eleverne havde det rigtig sjovt med at prøve det af, så det bliver spændende,  slutter
Martin Aamann, som glæder sig til opstarten af valgfaget i næste uge.

e-max.it: your social media marketing partner