FARSØ: Som enhver ved i Farsø og omegn, så er uge 33 ensbetydende med FarSØ festen.

Sidste år rykkede FarSØ festen tilbage til Farsø Søanlæg, hvilket fik stor ros og blev belønnet med et flot fremmøde fra Farsø og omegn.

Og hvem husker ikke søndag eftermiddag hvor siderne på byfestteltet blev lynet af ud mod søen og den mest idylliske udsigt som en byfest kan have, var lige udenfor. Det er da virkelig en SØ-fest!.

Og sådan bliver det naturligvis igen i år.

Flere forlystelser
Der blev gjort gode erfaringer med pladsen foran Mindelunden og derfor er det i år kun mindre omrokeringer der bliver foretaget. Bl.a. ønsker tivoliet at tage nogle større forlystelser med.  

- Det betyder vi rykker det store bolsjestribede byfesttelt lidt længere ud mod søen og stien, fortæller formand for FarSØ festen Ole Winkler. Det får to konsekvenser, nemlig at der kun bliver indgang til festpladsen, via Søvej, Kirkegårdspladsen og Stadion Alle samt at Farsø Løbet får ændret sin rute, så løbet kommer til at gå vest omkring søen.

Løbet bliver ganske vist 200 meter længere i forhold til tidligere, men hvad gør det i det flotte Søanlæg, lyder det fra formanden.    

Satser på de gode folkelige aktiviteter
Programmæssigt satses der - som altid, på det festlige, folkelige og fornøjelige – altså de ting der trækker godtfolk til, fremfor at lave et stort omfattende program.

Starter med Farsø Løbet
Som det er tradition, så løbes FarSØ festen i gang med Farsø Løbet torsdag aften med start og mål ved Den Jyske Sparekasse i Farsø midtby. Præmieoverrækkelserne finder sted i Byfestteltet i Søanlægget.    

For de tørstige og spilleglade slutter førsteaftenen af med Øl banko – og så er festen ligesom i gang!.            

Grisefesten hvor godtfolk mødes
FarSØfestens Grisefest er uden sidestykke festens mest populære programpunkt, som der allerede er startet billetsalg til fra Centerkiosken i Farsø Rådhuscenter.

-Vi anbefaler derfor at reservere bord ved billetkøb og at komme i god tid, d.v.s. kl. 18.00, sige Ole Winkler.    

Siden grisefesten blev introduceret for 9 år siden, har grisefesten været udsolgt på forhånd inden den har fundet sted fredag aften. For den beskedne sum af kr. 85 pr. person, kan op mod 500 gæster smæske sig i grillbuffet fra Det Lille Slagteri og dansemusik fra Shu-bi-trio. Dette er en fest, som ingen må gå glip af. 

Ny arbejdsfordeling i baren
Sidste år gjorde byfestkomiteen gode erfaringer med et nyt rabatstempelkort med plads til 10x drikkevarer. Det betød mindre håndtering af kontanter og betalingskort for såvel gæster som hjælpere i baren. Men man kan selvfølgelig også fortsat betale som man har lyst til – også for en enkelt øl, sodavand eller drink

Det betød også, at der blev langet betydelig flere drikkevarer over disken – og det skal jo gerne gå hurtigt.

- Derfor vil vi år, fordele arbejdsopgaverne i baren således, at nogle ekspederer, mens andre står bag fadølsankeret og kun har den opgave at fylde i krusene, fortæller Palle Bro Kristensen fra Byfestkomiteen.         

Lørdag er der nyheder på programmet
Lørdagen har byfestens største program - og der er nyt på programmet.

Mens Farsø Stadion lørdag eftermiddag lægger grønsvær til Pigeraketten, som er sjov fodbold for 5-11 årige piger, så vil resten af lørdagen finde sted på festpladsen i Søanlægget.

Og her vil der både være noget for børn og voksne. Ud over tivoli, så trækker det populære Børnedyrskuet både dyr og børn til i stort tal. Og alle er glade, såvel dyr som børn, og det belønnes naturligvis med præmier til alle deltagere.

Ølsmagning på god øl
For de voksne er der spændende nyhed på programmet lørdag aften som vil forkæle smagsløgene, nemlig ølsmagning. Det er Mogens Kristensen og firmaet Trappist, som har specialiseret sig i Belgisk øl, der står bag ølsmagningen på den gode øl.

- Det er nyt tiltag, som vil selv synes er meget tiltalende for folk som godt kan lide god øl, siger byfestformand Ole Winkler. Der vil blive budt på 6 forskellige belgiske øl og hver øl vil Mogens præsentere med små anekdoter.

For at være med til Ølsmagningen skal man huske at købe sin billet på forhånd i Centerkiosken.                       

Banko, rafling og poker
Men allerede først på dagen vil der blive kræset om folk i Søanlægget, for her lægges der ud med gratis kaffebord efterfulgt af banko og gavespil med bl.a. kr. 2.000 på højkant.   

Spillene fortsætter over middag med rafleturneringen Storm T, som vil genoplive de glade Storm T dage og dens rafleturening. Også her er der kontanter på højkant. Er man mere til poker – eller også til poker, så er det også på programmet denne eftermiddag. Begge turneringer har naturligvis en vandrepokal på spil.    

De unges aften
Lørdag aften er dedikeret det unge publikum fra hele Vesthimmerland, der kan mødes i Byfestteltet til dunkende danserytmer. Aftenen vil også byde på erotiske showdansere. 

Ole Winkler tilføjer, at der er fri entre til byfestpladsen alle dage, så alle har mulighed for at komme til byfest. Dog vil der fredag og lørdag aften efter kl. 21.00 blive opkrævet en beskeden entre på kr. 30,- til Byfestteltet. På den måde opfordrer vi folk til at komme allerede først på aftenen, for at få hele festen med, siger han. 

Slutter af med byfestoptog og koncert
På byfestens sidste dag, søndag står der naturligvis det store byfestoptog på programmet. Optoget har start på Vestervang, følger hovedgaden, fortsætter ad Højgårdsvej og Gråbølle for at ende på Søvej ud for Søanlægget.

Fede Finn & Funny Boys
Efter optoget fortsætter såvel deltagere som publikum til en hyggelig eftermiddag i Søanlægget. Mens børnene boltrer sig i tivoliets forlystelser, så samles de voksne i byfestteltet. Det er over en øl, måske en portion Stegt Flæsk, men også til god musik fra Fede Finn og Funny Boys. 

Spejderne som har deres hus på toppen af Mindelunden har også meldt sig på banen i år med salg af kaffe og kage. - Det synes vi er alletiders ide, det er trods alt ”deres” plads vi holder festen på, siger Ole Winkler.   

- Lad os igen få en helt fantastisk hyggelig søndag i Søanlægget – ligesom sidste år. Det ønsker jeg, siger Ole Winkler, der i det hele taget ønsker en god tilslutning til festen. For uden gæster ingen fest, påpeger Ole Winkler.      

Byfesthæftet lander i din postkasse i næste uge
I næste uge ender byfesthæftet i postkassen hos husstande i og omkring Farsø. Heri vil alle programpunkter og praktiske informationer omkring Farsø Festen fremgå. Programmet viser også med al tydelighed at festen har en god opbakning fra de lokale erhvervsdrivende.

- Støt derfor vore annoncører – de støtter nemlig os, siger Ole Winkler. 

Som et nyt tiltag er det FUIK, Farsø KFUM HK og DDS spejderne, der vil stå for omdelingen af hæftet i Farsø by. Dels får de en lille skilling for omdelingen, og så vil de også sørge for at alle postkasser bliver dækket ind og får kendskab til byfestens program.  

Bag FarSØ Festen står klubberne FUIK, Farsø KFUM HK, Farsø Rideklub og Farsø Motionsklub og de mange frivillige under festen arbejder alle for et overskud på FarSØ Festen, som kan gå til ungdomsarbejdet i klubberne.    

e-max.it: your social media marketing partner