Seks tiltag til gavn og fornyelse af Gedsted

GEDSTED: 2 borgermøder og 2 arbejdsgrupper bestående af 18 borgere kan snart begynde at se resultatet af de planer og det forarbejde der er gjort til at få Gedsted op i en ny liga fornyelses- og bosætningsmæssigt. 

Byrådet i Vesthimmerlands Kommune har godkendt de seks projekter, som byens borgere i fællesskab er blevet enige om skal udgøre det samlede fornyelsesprogram, og her efter sommerferien vil kommunens afdeling for drift- og anlæg gå sammen med de to arbejdsgrupper for at starte på projekteringen af de seks tiltag.

Det man givetvis ført går i gang med er forskønnelse og udsmykning af den DLG-silo på Østergade.  Men også en ny lege- og aktivitetsplads ved Gedsted skole for de ældre børn med bl.a. skaterbaner, hængekøjer er blandt projekterne man tager fat på først.    

Også Brugsen på Torvet skal fremover rumme et overdækket mødested med borde og bænke, hvor indbyggere og besøgende kan slå sig ned.

Der sal også ske en forskønnelse af byportene og etableres en ny sti fra DLG-siloen og bag om byen.

Getamabygningens fremtid er derimod stadig uvis. Skal den vige for nye ældreboliger og skal den renoveres og bruges til aktiviteter eller noget kulturelt. Det vil der være et nyt borgermøde om til september. 

FAKTA: Områdefornyelse Gedsted

Det overordnede mål med områdefornyelsen er at vende udviklingen og medvirke til at skabe et spændende og attraktivt bymiljø og en endnu bedre bokvalitet i Gedsted.

 Områdefornyelsen omfatter følgende indsatsområder:
-Lege- og aktivitetsplads ved Gedsted skole
-Mødested/kaffehus samt informationsskærm ved Brugsen
-Afklarings- og udviklingsarbejde med Getama-bygningen på Carl Petersens Gade
-Maling/udsmykning af DLG-siloen
-Forskønnelse af byporte og allébeplantning
-Sti fra DLG-siloen nord om byen med forbindelse til fjorden

 Områdefornyelsen i Gedsted har en samlet budgetramme på 3 mio. kr. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har bevilliget en ramme på 1 mio. kr., og der er fra kommunens budget 2017 frigivet 2 mio. kr. til gennemførelse af områdefornyelsen i Gedsted.

Tanken er, at områdefornyelsen skal være gennemført i år 2021.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: