FARSØ: I 1916 anskaffede Johannes V. Jensen sig sin første motorcykel. Det blev indledningen til en ny epoke i forfatternes liv, hvor han kunne kombinere sin fascination for maskiner og fart med sin kærlighed til den danske natur.

Sammen med hustruen Else - anbragt på det umagelige bagsæde, kastede han sig ud i den særlige oplevelse af det danske vejr og de danske landskaber, som var forbundet med togterne på motorcyklen.

Johs. V.’s sommerhus i Tibirke blev samlingssted for et motorcykelslæng, som foruden Johs. V. bestod af bl.a. maleren Albert Nauer, kunsthistorikeren Aage Marcus og journalisten Steen Drewsen.

Deres støjende motorcykelrace op og ned ad sandbakken ved Johs. V.’s sommerhus har sikkert ikke været til udelt fornøjelse for sommerlandets øvrige feriegæster.

I 1922 købte Johs. V. en ny Nimbus - den med kakkelovnsrøret - og en tur tværs over Fyn på denne maskine gav ham inspiration til myten ”Nåede de færgen”.

Nimbus udstillet på museet
På Johs. V. Jensen Museet er der for øjeblikket udstillet en Nimbus af samme model, som den der blev anvendt i Carl Th. Dreyers berømte filmatisering af ”Nåede de færgen”.

Med en udstilling i billeder og tekster sætter museet samtidig spot på Johs. V. passion for motorcykler, som gik i arv til hans sønner – især den næstældste, Villum, som så sent som i en alder af 76 år anskaffede sig sin sidste motorcykel.

I dag var Villums søn, Frans Villum Elsass på besøg på Johs. V. Jensen Museet. Det skete med et foredrag, hvor han fortalte om familiens liv med motorcykler. Her taler Frans Villum Elsass med formand for Johs V. Jensen Museet, Hans Støttrup om Nimbus motorcykler. 

 


e-max.it: your social media marketing partner