VESTRUP: I dag tog alle børn og voksne fra Vestrup Skole på udflugt til Rebild Bakker og naturlegepladsen Røverknolden. 

Det var samtidig næstsidste dag for nogle af eleverne på Vestrup Skole. 6. årgang skal videre til andre overbygningsskoler, så det var tanken, at der skulle være tid til også bare at hygge og være sammen!

Men selvfølgelig ikke en skoleudflugt uden en eller flere faglige vinkler. Turen gik til blandt andet til Ravnkilde, hvor drikkedunkene blev fyldt med frisk kildevand (og måske et enkelt lille mikroskopisk dyr slap med), og der blev fortalt om sumpkilden og hvordan den vælder med mere end 7 millioner liter vand i døgnet. Ved Lars Kjærs Hus i udkanten af Bakkerne hørte eleverne historien om krybskytten og de levevilkår familien var henvist til.

Efter gåtur med løb og leg op gennem Bakkerne deltog de ældste elever i en orientering og rundvisning i Blokhusmuseet, der rummer fortællinger, minder og genstande fra tiden, hvor mange udvandrede fra det nordjyske til Amerika. I mens begav de yngste sig mod Røverknolden, hvor de lidt ældre elever senere sluttede sig til.

På det tidspunkt var regnen ophørt, og det blev hyggelige og festlige små to timer, hvor man kunne bevæge sig ud på Sansestien enten alene eller sammen med en kammerat eller en voksen, der kunne fortælle, eller man kunne give den fuld gas i svævebanen og de andre legeredskaber!

Dagen blev sluttet af med, at skolen gav is til hele banden.

 

- I kraft af at Vestrup Skole har den størrelse, den har, fremmer det netop mulighederne for aktiviteter, som denne, på tværs af årgange. Det er skønt for os at se, hvordan der opstår relationer mellem yngre og ældre elever, der har stor glæde og fornøjelse af hinanden, siger skoleleder Sonja Paulin.

e-max.it: your social media marketing partner