STRANDBY: På Vesthimmerlands Naturfriskole er der blevet arbejdet intenst med alt fra manuskript, scenografi, kostumer, sang, musik, skuespil og teknik for at alt skulle klappe til premieren på Vesthimmerlands Naturfriskoles musical ”X-world” og det gjorde det heldigvis. 

Publikum mødte talstærkt op og fik sig en totaloplevelse, hvor alle elementer gik op i en højere enhed. ”X-world” handler kort fortalt om en gruppe venner, som ved et uheld ender i en anden verden. Vennerne bliver deltagere i ”X-world”, hvor kravet er, at de skal indsamle alle nøglerne i de forskellige baner, som den onde game-master (med den ondeste latter) har tilrettelagt med det formål, at de aldrig skal kunne komme ud af spillet igen.

Banerne omfattede et besøg hos et fristende slikland, et casino med en sej gambler, Super Marios verden, yndige havfruer, farlige labyrinter og ikke mindst en kamp med de mest nuttede sortklædte virusser (spillet af de mindste børn på friskolen), som myldrede frem. Herefter fulgte en sej slåskamp mellem en af vennerne og en ond supervirus. Heldigvis lykkedes det vennerne at vende tilbage til den virkelige verden, men undslap der også en virus? Undervejs var der mange seje detaljer, såsom tåge, sæblebobler, pausemusik, overbevisende skuespil og sange, der blev virkelig godt fremført.

Det var godt fundet på, at lave en så fantasifuld musical, som handler om skiftet fra den virkelige verden til en eventyrlig spilverden. Det er noget som mange børn, og måske også deres forældre, kan relatere til. Som tilskuer fik man sig virkelig en på opleveren og det gjorde de mange hårdtarbejdende aktører også. Børnene på friskolen kunne herefter drage på en velfortjent lejrtur og lige derefter en lige så velfortjent sommerferie.     


e-max.it: your social media marketing partner