FARSØ: Som tidligere omtalt her i avisen er Sundhedscenter Vesthimmerland med i pilotprojektet ” På pulsen – til hjernens musik”, som har til formål at forsinke udviklingen af demenssygdom i en tidlig fase ved hjælp af konditionstræning 3 gange om ugen.

 Sundhedscentrets første hold på fem personer har vist helt fantastiske resultater. Ud over at de fem personer, som alle er over 65 år, har fået en rigtig god kondition, som vil gøre mange 30-årige misundelige, så giver det også nye hjerneceller, som gør, at man igen bliver bedre til at huske og dermed forsinker udviklingen af demensen.      

Og en tredje effekt er socialisering, som gør at man igen tør begive sig ud blandt folk.

Netop det sociale og for at vise de gode resultater var årsagen til, at man i onsdags i forbindelse med FarSØ stafetten kunne møde fire ud af de fem deltagere fra ”På Pulsen” holdet i Farsø Søanlæg sammen med deres ”træner”, fysioterapeut Sara Ipsen fra Sundhedscenter Vesthimmerland.

- Vi er kommet her for at få pulsen op og få en hyggelig aften – og samtidig gøre reklame for ”På Pulsen”, lød det fra 78-årige Egon Jakobsen, inden han foreslår. Vi kan da godt klare en runde mere, ikke?.

”På pulsen” holdet har været i gang siden marts, og på det tidspunkt ville det have været helt overskueligt for de fem bare at tage een runde omkring Farsø sø på 800 meter.

- Så vi har taget udfordringen op – og den er bestået til UG med kryds og slange, lyder det stolt fra Sara Ipsen, efter at alle har taget mellem 3 og 4 runder. Næste udfordring bliver Farsø Løbet til august.

Sara Ipsen kan i øvrigt fortælle, at det er vedtaget, at projektet ”På pulsen” fortsætter i 2018 og at de nuværende deltagere på holdet kan fortsætte træningen sommeren igennem og på hold i efteråret. For det er nemlig sådan, at konditions- og pulstræningen skal holdes ved lige ellers sætter demensen i gang igen.                              

e-max.it: your social media marketing partner