FARSØ/HVALPSUND/TREND: Midsommeren er over os og det er i aften, at vi alle samles om Sankt Hans bålene for at synge midsommervisen og lytte til talerne om det aktuelle, men også det mystiske og historiske.

Der er arrangeret flere offentlige Sankt Hans bål i Farsø området, som man kan vælge at turnere rundt til – eller samles til sammen med naboer, venner og familie.

Aftenens tidligste arrangement Skt. Hans aften finder sted på Plejecenter Højgården i Farsø. Her er det traditionen tro Højgårdens Venner, der vil sørge for blussende bålfad udenfor fællessalen. Aftenens båltaler er byrådsmedlem og formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Kurt Friis Jørgensen.

Især flammers spejling i Limfjordens vand giver den særlige midsommerstemning.  Så i vandkanten i Trend og Hvalpsund er der traditionen tro råhygge ved bålet.

På stranden i Trend er det Rebild Spillemændene der lægger ud med at sætte stemningen til en god aften. For båltalen, inden bålet tændes, står Byråds- og Regionsrådsmedlem Kirsten Moesgaard. Bag arrangementet i Trend står Trend Sommerhusforening.

I Hvalpsund er bålet ligeledes placeret på stranden, nærmere bestemt ud for færgelejet. Her står Hvalpsund Borgerforening og Den Frivillige Turistgruppe for aftenen. Arrangementet begynder med båltale, fællessang og musik, hvorefter bålet tændes. Der vil ligeledes være hoppeborg, tombola, musikalsk underholdning og muligvis et par andre overraskelser.

Fælles for alle arrangementer er håbet på, at vejret viser sig fra sin smukke side og at det holder tørt til aften, så bålene kan tændes.   

 

e-max.it: your social media marketing partner