FARSØ: - Forfatteren Jens Andersen har kaldt Thit Jensen for den sidste valkyrie. Jeg er ikke helt enig med ham, for Farsø har mange valkyrier, blandt andet årets modtager af Thit Prisen.

-Men hvad er en valkyrie?. Den overførte betydning af ordet er ”stridbar og handlekraftig kvinde”. Jeg har nu aldrig oplevet vores modtager som stridbar – men kun som en handlekraftig, energisk, venlig og imødekommende kvinde 

Sådan lød det fra Inge Yde Frederiksen, præsident for Lions Club Farsø – Thit Jensen ved overrækkelsen af Thit Prisen 2017, som fandt sted i forbindelse med lionsklubbens arrangement ”Smag på Farsø” her til aften.

-Prisen går til Inger-Lise Jæger, der siden 2012 været en engageret formand for Støtteforeningen ved Johannes V. Jensen Museet. Hun har med stor arbejdsindsats bidraget til at skabe et museum med et bredt repertoire af aktiviteter og arrangementer. Hun er en skattet guide på busture og byvandringerne, hvor hun beretter om både Thit og Johs. V. Hun er en efterspurgt rundviser og historiefortæller på museet.

Helt i Thits ånd er hun ikke bange for at træde op på de skrå brædder for at formidle Himmerlands historier og er heller ikke bleg for at påtage sig mere lavpraktiske opgaver i hverdagen på museet. Så hun er i sandhed en valkyrie.

Thit Prisen blev overrakt til Inger-Lise Jæger af sidste års vinder Lone Gertsen.       

Thit prisen blev således uddelt for 9. gang og uddeles som en erkendtlighed for at gøre opmærksom på en persons frivillige og uegennyttige arbejde for andre.

 

Hør og se Inger-Lise Jægers tak for Thit prisen på Farsø Avis facebook, hvor hun også fortæller om den kommende sammenlægning af Johs. V. Jensen Museet og Thit Jensens Mindestue.                    

e-max.it: your social media marketing partner