HVALPSUND: Den populære – og årligt tilbagevendende hestedag med historisk dyrskue, fandt i søndags sted på Herregården Hessel.  

2
1
3
4
6
5
DSC4954
DSC4967
DSC4984
DSC5052

Gamle danske husdyrracer
Jyske heste, den klassiske danske sortbrogede ko, danske landfår, dansk landrace ged, dansk landkanin, danske landhøns og gæs samt andre danske husdyrracer var således til skue og blev trukket rundt i ringen, alias Hessels store fold bag laden.

Ud over publikum var det kompetente dommere, som efter en præsentation af Hessels formand Holger Jessen, stod for uddelingen af ærespræmier.

Ringridning med motoriserede hestekræfter
Som et nyt programpunkt var der egentlig lagt op til ringridning med adskillelige ryttere på deres heste. Men allerede inden hestedagen stod det klart, at det ikke var muligt, men til gengæld stod en anden form hestekræfter klar, nemlig veterantraktorer og deres førere. Det blev et meget underholdende indslag som blev gentaget flere gange i løbet af hestedagen. Det skal dog retfærdigvis siges, at ægte ringridning blev det også til, da to ryttere fra Hornum-Ulstrup Rideklub og deres heste mødte op og viste, hvordan kunsten med at fange ringen skal gøres.

Arbejde i marken med heste
Herefter fik hestene publikums fulde opmærksomhed. Jens Høgn, hesteekspert og hesteavler med årtiers deltagelse ved hestedagen på Hessel, stod for at præsentere de forskellige hesteracer på gårdspladsen kommentere arbejdet, redskaberne og hestene i marken

For hestedagen bød naturligvis traditionen tro på arbejde i marken med hesteforspand og Hessels gamle hestevogne med hesteforspand på vejene omkring Hessel, som alle havde mulighed for at få en tur i.     

Lær af de folk der har arbejdet med heste
Men hestedag bød også på agility og tilliden mellem hest og ejer. Flere gange lød opfordringen fra Jens Høgh til de unge ryttere og hesteinteresserede. Lær af de folk der har arbejdet med heste det meste af deres liv. Det er en viden som I kan bruge, og som ikke må gå tabt. Ved at interessere jer for jeres hest og dens væsen kan I også være med til at føre hestedagen videre på Hessel

To flotte opvisninger
Dagens program sluttede af med en opvisning af Farsø Rideklubs ryttere og en opvisning af Oldenborgkvadrillen, der ud over heste og ryttere også havde hestevogne til at indgå i deres flotte opvisning. Flotte opvisninger som desværre kom til at foregå i regnvejr.

 

Hessels faglaug i arbejde
Og ikke mindst var mange af Hessels faglaug i arbejde på den gamle herregård i forbindelse med hestedagen. Desuden var der forskellige salgsboder med spændende ting i Hessels lade. Dermed var der nok at underholde sig med for dem som lagde vejen omkring Hessel i søndags til Hestedag og Historisk dyrskue.

e-max.it: your social media marketing partner