VESTHIMMERLAND: Programmet var pakket og humøret højt, da en gruppe kommunale politikere fra Kultur- og Fritidsudvalget forleden tog på rundtur samtlige biblioteker i Vesthimmerland.

Biblioteket er en af de få institutioner, som er for alle – uanset hvem eller hvor gammel man er. Derfor skulle Kultur- og Fritidsudvalget opleve, hvilken rolle biblioteket spiller i de vesthimmerlandske borgeres liv, lige fra barnets første møde med bøgernes verden til det aktive seniorliv. 

Dagen begyndte på Løgstør Bibliotek, hvor deltagerne oplevede bibliotekernes mange tilbud til børn og børnefamilier. De fik også muligheden for at hilse på Bogormen Bo, som er bibliotekets tilbud til børnehaverne.

Herfra gik turen videre til Hornum Skole og Aars Bibliotek, hvor politikerne blev klogere på bibliotekets samarbejde med skoler og ungdomsuddannelser i kommunen.

På Aars Bibliotek blev politikerne udfordret på viden om biblioteket en skoleklasse. Der var kamp til stregen om vindertitlen, men politikerne blev slået på målstregen af den ivrige skoleklasse.

Efter dysten mod skoleeleverne gik turen videre til Farsø Bibliotek, hvor udvalget blandt andre mødte elever fra sprogskolen, som har fast mødested på biblioteket. En del af sprogskolens elever er flygtninge og indvandrere, som varmt fortalte om deres positive oplevelser med biblioteket.

Snakken gik, og politikerne spurgte interesseret ind til de nye danskeres oplevelser.

Det næste stop på ruten var ved den lille bogcafé i Gedsted, hvor politikerne fik mulighed for at hilse på de frivillige, som fortalte om samarbejdet med biblioteket.

Dagen blev afsluttet på Aalestrup Bibliotek, hvor Kultur- og Fritidsudvalget mødtes med frivilliggruppen og hørte mere om bibliotekernes tilbud til seniorer.

Efter en oplevelsesrig dag, tilkendegav flere politikere, at de var blevet positivt overraskede over mødet med det moderne bibliotek. 

-Jeg havde forventet at opleve et bibliotek fyldt med reoler og bøger, men i stedet har jeg oplevet et bibliotek, der skaber indhold, sagde medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, Per Bach Laursen. 

 

Dagen var tilrettelagt for at give lokalpolitikerne et indblik i det moderne bibliotek og alle dets muligheder, nye projekter og lokale samarbejder.

e-max.it: your social media marketing partner