STISTRUP: Forleden inviterede Farsø Fjord Camping til Åbent Hus. Det var både for at vise pladsen frem, dens faciliteter og få en snak de mange fastlæggere, der kastet deres kærlighed på netop denne plads.

Ud af de 175 pladser, er de 45 bestilt af fastlæggere til hele sæsonen.

Fastlæggere bidrager til pladsens puls
Campingfatter Kim Basland, der købte pladsen for 3 år siden fortæller, at fastlæggerne bidrager med noget helt særligt til pladsens puls. Jeg vil ikke have noget imod at fastlæggerne kommer til at udgøre de 100 ud af de 175 pladser.

Derfor lytter Kim Basland også meget til de ønsker, som hans fastlæggere har til pladsen.

- Noget at det første jeg gjorde da jeg overtog pladsen, var at lægge
3 km strømkabel ud, således at hver campingenhed nu har sin egen 16 amp. automatsikring. Dette giver mulighed for automatisk aflæsning af strømmen og kraftigere strøm til de enkelte enheder, noget især fastlæggervognene har brug for.

Desuden arbejder jeg og aktivitetsudvalget lige nu på fibernet på pladsen med wifi, så alle de moderne campister kan komme på en hurtig internetforbindelse.  Men indtil videre kan campisterne bruge pladsens Internet Cafe.

- For ligesom campisterne ikke går ned på udstyr, skal pladsen heller ikke gøre det, siger Kim Basland. Jeg vil have en moderne plads, hvor man ikke kommer i tanke om at savne noget hjemmefra, man skal bare nyde at være her.     

Camping er et frirum
Og det gør fastlæggerne i den grad. Tina Fjordside, som faktisk kun bor 8 km. fra pladsen, nemlig i Farsø, kommer så tid hun kan sammen med sin familie, også hvis det kunne drejer sig om et aftensmut.

For mig er det at komme her på pladsen et frirum. Her kan jeg lægge dagligdagens gøremål til side for en stund og bare slappe af.

Og træder man ind i forteltet til campingvognen er det også topudstyret ligesom en dagligstue med sofa, tv og varmeovn.

Her slår jeg mig bare ned, siger Tina Fjordside - og jeg inviterer også gerne naboen indenfor hvis de er her. 

Spørger man Tina Fjordside om hun ikke ligeså godt kunne have haft et sommerhus, siger hun. Det er slet ikke på samme måde. Et sommerhus skal passes og plejes, og så kommer man slet ikke naboerne ved ligesom her.

For med fastlæggerpladsen følger mange goder med, som Tina Fjordside påskønner. Her på pladsen rykker man bare ind. Har man børn med, ja så passer de sig selv lige fra man ankommer. Der er masser af aktiviteter for dem og hele tiden kammerater at lege med.

Også os voksne kommer hinanden ved. Aktivitetsudvalget har ugentlige aktiviteter på programmet såsom fælles grillaften, gå-bingo, banko og andre aktiviteter. Vi kommer hinanden meget ved. Vi kommer som vi er, og hygger os.                             

Campist det meste af sit liv
Campingfatter Kim Basland kommer fra Odder. Han har arbejdet med forskellige håndværk Men først og fremmest har Kim Basland været campist det meste af sit liv, først som barn på campingture sammen med sine forældre og senere som voksen med egen campingvogn. 

Og fra min egen tid som campist ved jeg hvad der vægter allerhøjest af alt. Indbydende og rene toilet- og badefaciliteter. 

Derfor var jeg heller ikke tvivl om hvad der skulle ske. Først og fremmest skulle toilet- og baderumsfaciliteter toprenoveres. Baderummene er således opbygget som enkelte rum og ikke fællesrum i lange rækker, som man ser på nogle campingpladser.

Desuden er toiletterne udstyret med sæbedispensere og papirautomater og Kim Baslund har ansat en rengøringsdame til at stå for rengøringen af velfærdsbygningen flere gange om dagen.  

Og glædeligvis er det noget campisterne virkelig lægger mærke til og påskønner. Det tager jeg som et kvalitetsstempel, som jeg er stolt af, siger Kim Baslund, der glæder sig til at campingsæsonen for alvor går i gang, og sommercampisterne rykker ind og lader sig hylde ind i pladsens gode faciliteter ligesom fastlæggerne gør det.   

Farsø Fjord Camping råder over 175 campingenheder

    
Pladsen henvender sig høj grad til børnefamilier


Pladsen råder desuden over 5 campinghytter heraf er de 5 luksushytter med eget bad og toilet. 

e-max.it: your social media marketing partner