HVALPSUND: I dag var De Radikales Folketingsmedlemmer på besøg hos de forberedende ungdomsuddannelser i hele landet. 

I Vesthimmerland havde De Radikales lokale Byrådskandidat Søren Dolmer inviteret og arrangeret besøg for folketingsmedlem Andreas Stenberg, hos først Outline i Farsø for bl.a. at høre om fabrikkens ”Outline Plus-forløb”. Herefter gik turen videre til Produktionsskolen Kongshøjgaard i Hvalpsund.

Baggrunden for besøgene er at Regeringen fra i dag vil indlede forhandlinger om de forberedende ungdomsuddannelser. Og i den forbindelse vil de radikale folketingsmedlemmer gerne være klædt godt på med input fra rundt omkring i landet.

Mens Outline-Plus forløbene er en succeshistorie med engagement fra erhvervslivet selv, der umiddelbart kan kopieres til andre dele af landet, så forholder det sig anderledes med produktionsskolerne.

Ud over at slås med et gammelt og usandt renomé, at det er på produktionsskolerne at de ubegavede unge med sociale problemer ender, så er produktionsskolerne også oppe imod systemtænkning fra stat og kommune – og de unge selv, hvor penge og økonomi her-og-nu vejer tungere end at sigte frem mod uddannelse og job.                    

Forstander Jens Chr. Pedersen kunne fortælle, at man på Produktionsskolen kan hjælpe bogligt svage elever gennem et praktisk og struktureret uddannelsesforløb med stor sandsynlighed for jobgaranti.

Men med en skoleydelse på kr. 350,- om ugen kontra en SU eller kontanthjælp som er væsentlig højere, er det op ad bakke erkender han.  

På den baggrund vælger mange unge et VUC forløb grundet SU. Desværre må mange erkende at de ikke kan gennemføre. De lider på den måde et nederlag og må starte forfra. På den måde er det både et nederlag og spild af tid for den unge, og ud fra et samfundsmæssigt synspunkt brug af ressourcer som ikke fører til noget.   

Andreas Stenberg sugede alle de gode input til sig vedr. problematikker, som han allerede kendte til. 

-På produktionsskolerne vil vi gerne ligestilles med andre uddannelsestilbud. Vi vil gerne opfattes som en bro videre ligesom 10. klasse og/eller som et målrettet forløb – og vil vi have de samme vilkår at arbejde under som andre uddannelsestilbud til unge, lød opfordringen til Andreas Stenberg fra Jens Chr. Pedersen.          

e-max.it: your social media marketing partner