FARSØ: 5 operationsstuer er i gang. Og fordelt på ugens fem hverdage opereres der således 30 patienter på Farsø Sygehus ortopædkirurgiske afsnit om ugen. Operationerne er fordelt på hofte, skulder og knæoperationer i forskellig udførelse.

15
16
18
17
19
20
21
22
23

Håndkirurgi kommer til 1. maj
Den 1.maj udvides det ortopædkirurgiske afsnit med endnu et speciale, nemlig med håndkirurgi, hvortil 5 kirurger tilknyttes. I den forbindelse, åbnes der en ny 6. operationsstue.  

Optimeret omkring 15 ambulatoriestuer
Dermed udnyttes kapaciteten fuldt ud på sygehuset, der netop også har fået samlet 15 ambulatorie stuer omkring det ortopædiske afsnit, der giver en øget fleksibilitet og synergieffekt for personalet på afdelingen.    

 

De positive nyheder fik de godt 500 besøgende overbragt, da i dag var til Åbent Hus på Farsø Sygehus og således fik mulighed for at se ambulatorier, operationsstuer, røntgen og MR scanner som bruges i forbindelse med de mange operationer på sygehuset.

Udskrives efter 1-2 dage
Fælles for alle operationer er, at patienterne udskrives 1 til 2 dage efter operationen med det formål, at genoptræne og få fuld bevægelighed igen på rekordtid. Tidligere var man indlagt op til 12 dage. Den korte indlæggelsestid betyder, at der for øjeblikket kun er brug for 24 senge på afsnittet, der dog er normeret op til 46 senge.       

 

 

Her er det overlæge Poul Hedevang Christensen der fortæller og viser hvordan en hofteoperation foretages

 

Her er det Elin Grønhøj der fortæller om skulderoperationer.

e-max.it: your social media marketing partner