ERTEBØLLE: Støtteforeningen for Stenaldercenter Ertebølle har i det spæde forår knoklet med at lave en ny biograf på Stenaldercenter Ertebølle.

Spar Nord Fonden har gjort det muligt for et frisk arbejdshold af støtteforeningsmedlemmer, at opbygge en ny biograf i et tidligere depotrum.

Støtteforeningens medlemmer har skaffet og opsat birkestammer og stjernehimmel, så nu kan gæsterne sidde under funklende stjerner blandt stenalderskovens stammer, og se film der fortæller historierne om livet i stenalderens Ertebøllekultur.

Centerleder Louise Villadsen udtaler:

- Jeg er enormt begejstret, for donationen og det store arbejde Støtteforeningen for Stenaldercenter Ertebølle har lagt i den nye biograf. Endnu engang er det lykkedes os sammen at skabe et nyt tilbud til vores gæster. Med den nye biograf har vi en ny og bedre mulighed for at fortælle historien om Ertebøllefolkets liv ved Limfjordens kyst for mere end 7000 år siden. 

Biografen er selvfølgelig ingen tidsmaskine, men det giver os endnu en mulighed for at fortælle flere af de levende historier, som vi holder så meget af på Stenaldercenter Ertebølle. Vi vil f.eks. vise film af hvordan man blusser ål fra en stammebåd, og bagefter kan gæsterne selv prøve at sejle en stammebåd på Stenaldercentrets lille sø. Vi tror på, at man både skal se, høre og føle for at forstå stenalderen, og det hjælper vores nye biograf gæsterne med, afslutter Louise Villadsen.

Støtteforeningens formand Per B. Frederiksen takker Spar Nord for donationen og de aktive medlemmer for deres store indsats med opbygning af den lille ”Stenalder-bio”.

e-max.it: your social media marketing partner