FREDBJERG: Antallet af højdepunkter står i kø for Fredbjerg virksomheden Fransgård Maskinfabrik A/S i år. 

Udvidelse af ejerkreds
I februar kunne virksomheden meddele at den havde udvidet ejerkredsen fra tre til fire personer. Sågar med en person, der ligesom de øvrige 3 ejere har været en del af virksomheden i årtier, og har sit daglige arbejde på fabrikken i Fredbjerg. Den nye medejer er Udviklings- og rationaliseringschef Bjørn Kristensen, søn af en anden ejer Udviklingschef Ivan Kristensen. De 2 øvrige ejere er adm. direktør Jørgen Fransgård og Salgschef Jens Ploug.

Fabrikken i Fredbjerg er derfor fortsat stolt over at være en 100% dansk ejet maskinfabrik hvor al produktion sker i Fredbjerg og 90 % bliver eksporteret til hele verden.


Modtager af Erhvervsprisen 2017
Dette var også et af hovedargumenterne for at
Erhvervsprisen 2017 fra Farsø Erhvervsråd i sidste måned gik til Fransgård Maskinfabrik A/S.

 

50 års jubilæum med ”Åben Fabrik”i
Og i denne måned kan virksomheden, som blev stiftet den 15. april 1967, fejre sit 50 års jubilæum. Dette markeres på fredag med et Åbent Fabrik arrangement, hvor alle interesserede er velkomne til at kigge indenfor og kigge medarbejdere over skuldrene mens der produceres.

Grundlagt i 1967
Maskinfabrikken blev grundlagt den 15. april 1967 af stifteren Thorkild B. Fransgaard, der købte sin tidligere læreplads Fredbjerg Smede- og Maskinværksted på Fredbjergvej. I løbet af få år udviklede den lille smedje på 300 m2 sig til en stor landbrugsmaskinfabrik. I dag er den en topmoderne, højteknologisk fabrik.

Maskiner til landbrug, skov og vej
Fransgård Maskinfabrik A/S producerer forskellige maskiner til landbrugs-, skov- og vejsektoren.

Den første maskine, den velkendte sidevenderive, blev udviklet i slutningen af 60'erne med det revolutionerende kileremstræk (istedet for kæde) og nylonlejer. Senere er yderligere maskiner udviklet. Her kan nævnes: Halmbaner, rotorriver, combiriver, skovspil, planeringsskær, slåmaskiner, snefræsere etc.

I slutningen af 70'erne udviklede Fransgård sammen med den norske importør et skovspil, som trækker fældede træstammer ud til farbar vej. Dette medførte en rivende udvikling som gør, at Fransgård i dag er en af verdens førende skovspilsproducenter med eksport til stort set hele verden.

Nye produkter hvert år
Til stadighed i dag har man stort fokus på konstant at følge med efterspørgslen og kundernes behov. Derfor udvikles der hvert år nye produkter. 

Mange spændende projekter i gang
Fransgård Maskinfabrik har pt. mange spændende projekter i gang, bl.a. med Danida og med et ombygget Fransgård planeringsskær, som skal hjælpe på infrastrukturen i Tanzania. Jens Ploug og Bjørn V. Kristensen har netop været to uger i Tanzania for demonstration og fremvisning.


Kvalitet og fleksibilitet er Fransgårds fundament
Samtlige virksomhedens produkter produceres på fabrikken i Fredbjerg, Med udgangspunkt i dygtige medarbejdere, et moderne produktionsapparat, en 10.000 kvm. stor fabrik og nu snart 50  års erfaring i branchen tilbyder Fransgård et bredt udvalg af niche og specialmaskiner til mark, skov og vej.

Maskinerne bliver udviklet i tæt samarbejde med trofaste og nye kunder. Derfor er løsningerne præget af en særdeles praktisk og jordnær holdning til tingene: Stor driftsikkerhed – minimale krav til vedligeholdelse – lang levetid og stor brugervenlighed.

90 % til eksport
90% af virksomhedens produkter eksporteres til markeder over det meste af verden. Og netop denne store eksportandel til selv de fjerneste dele af verden gør, at virksomheden kender vigtigheden af at levere et gennemtestet produkt og holde det man lover.

Trofaste medarbejdere
Virksomheden beskæftiger i dag 45 medarbejdere, der alle har base på virksomheden i Fredbjerg. Af de nuværende medarbejdere, har 11 haft 25 års jubilæum, og næste år vil der være to medarbejdere, der kan fejre henholdsvis 40 og 50 års jubilæum, hvilket beviser at man lægger stor vægt på at fastholde virksomhedens medarbejdere.

De 4 ejere befinder sig i Fredbjerg
Grundlægger Thorkild B. Fransgaard blev valgt til Folketinget i 1998 og overlod dermed direktørposten til den daglige leder, hans nevø, Jørgen Fransgård. Kort før jul i 2012, afgik grundlæggeren Thorkild B. Fransgaard, pludseligt ved døden.

Men nogle år forinden i 2005/2006 havde Fransgård gennemført et større generationsskifte, hvor tre ledende medarbejdere indgik som hovedaktionærer. Det drejede sig om Ivan Kristensen, ansat i 1968, Jørgen Fransgård ansat i 1983 og Jens Ploug ansat i 1995. Og i februar i år trådte Bjørn Kristensen altså til som den fjerde aktionær, som har været ansat i virksomheden siden 1992, med undtagelse af nogle få år.

 

Efter ”Åben fabrik” arrangementet på fredag fortsætter jubilæumsfejringen om aftenen med en fest for medarbejderne.

e-max.it: your social media marketing partner