HVALPSUND: Med stor opbakning fra beboere, frivillige og personale startede man sidste efterår op med erindringsdans på Friplejehjemmet Hesselvang.

Hele vinteren igennem har der således hver 14.dag været afholdt en formiddag med dans, stor glæde, hygge og nærvær.

Det har været en fornøjelse hver gang, også selv om beboerne indimellem har været trætte i benene og måske lidt mindre oplagte, så sker der noget forunderligt når først de gamle melodier strømmer ud af højtalerne og ser andre danse, så kan man ikke lade være med at komme i godt humør, det uanset om man danser med eller bare nyder at lytte til musikken og at se på.

Lokker sat til afdansningsbal
Afdansningsballet i dag var så kulminationen på en hel vinters dejlige dansestunder. Allerede om eftermiddagen startede forberedelserne til afdansningsballet hvor skønhedssalonen åbnede, så alle der havde lyst kunne få sat lokkerne, lakeret neglene og lagt make-up. Det blev en særdeles velbesøgt lille salon, hvor stemningen var i top og hvor mange frivillige var mødt op for at gi´ en hånd med.

Kl. 19.30 var der indmarch med fane og et langt følge af folkedansere, beboere, frivillige og beboere og mange var mødt op for at deltage. Efter indmarchen var der opvisning af folkedansere fra bl.a. Rødding, herefter dansede alle der havde lyst erindringsdans til velkendte melodier der blev leveret af 3 spillemænd på violin og harmonika. I pausen blev der serveret boblevand, hjemmebagt kransekage og frisk frugt. Inden folkedanserne igen startede ud med bl.a. ”To-tur-til-Vejle” og ”Kvindernes dans”. En rigtig dejlig aften sluttede med rundkreds med ”Sku´gammel venskaw”  og ”Når igen det er slut på en dejlig dag” som er Hesselvangs afslutnings sang ved arrangementer i huset.

Erindringsdans fortsætter
Friplejehjemmet Hesselvang forsøger at medinddrage beboernes ønsker i hverdagen så vidt muligt. Derfor holdes der bl.a. beboermøder i mindre grupper 2 gange årligt, hvor der spørges meget i dybden til bl.a. maden, plejen, aktiviteter og hverdagen generelt, så alle beboere får mulighed for at give deres mening til kende og hverdagen kan rettes til efter beboernes ønsker. Til det seneste beboermøde var der således en udbredt holdning om at fortsætte med erindringsdansen også efter aftenens afdansningsbal. Så hen over sommeren vil vi fortsat nyde vores dejlige danseformiddage, dog kun en enkelt gang om måneden, så vi også kan få tid til gode udendørsoplevelse når det lidt varmere vejr forhåbentligt snart melder sig.

Der blev sat hår og lakeret negle inden der blev afholdt afdansningsballet. 

e-max.it: your social media marketing partner