FARSØ: Over 100 hatte var her til eftermiddag og aften samlet i festligt lag på Hotel Farsø, enten som iøjnefaldende hovedbeklædning på 60 feststemte damer og herrer eller udstillet på hattestativer.

Anledningen var Thit Venners og Lions Club Thit Jensens festlige og farvestrålende arrangement ”På hat med Thit”- en dag i den kendte forfatters navn, og for at markere Lions 100 års jubilæum i år.

Hotel Farsøs sal – for øvrigt i rødt, var rammen om arrangementet og her kunne gæsterne fordybe sig i en lille udstilling af bl.a. nogle af Thit Jensens originale hatte, billeder af Thit Jensen, gamle artikler om Thit Jensens forfatterskab og om hattemode. Også en gammel rejsegrammofon, som spillede melodier fra ca. 1930’erne, havde fundet vej til udstillingen, og ledte med sine toner gæsterne i en anden tidsalder ved ankomst.

Herefter ledte designer Pauli Tvilling de 60 gæster, gennem hattemoden og tilhørende kjoler fra 1870 til 1950 – præcis i det tidsrum som Thit Jensen levede. Hertil blev knyttet de ting som skete i samfundet, og som afspejlede moden. Herudover fortalte Pauli Tvilling sin egen tilgang til modeverdenen, stærkt inspireret af modeskaberen Erik Mortensen.

Desuden var der en stor ros til dagens gæster der alle var iført flotte hatte og festtøj. - Det er god stil og meget imponerende, lød det fra Pauli Tvilling.   

Herefter fulgte en festmiddag med festtale ved Pernille Vigsø Bagge. Ud over festtale havde hun også skrevet en sang til Thits ære.

Fra Pernille Vigø Bagge lød det bl.a.: - Thit har ikke levet forgæves. Uden Thit og gæve kvinder – og mænd – både før og efter, så havde vi stadig et forstenet forhold til, og syn på, de to køn og hvad de to køn kan og ikke kan.

Kvinder kan stemme og vælges og læse på universitetet og være præster og læger og advokater og mænd kan passe børn, være sygeplejersker, støvsuge og tage sig af gamle moster Karen.

Men hver gang vi har taget et skridt i den retning, at der er flere måder at være en rigtig mand på – og flere måder at være en rigtig kvinde på, så det har det kostet blod, mod, sved, tårer og kampe. Dem tog Thit tit, og vi er heldigvis nogle, som er mænd og kvinder for vores hat – og som tager kampen med videre.

Det kræver sin musikalitet, og den håber jeg vi alle har i behold, for jeg har skrevet en lille sang, som jeg håber I vil synge sammen med mig nu

Efter festmiddagen fulgte endnu mere fællessang og musik med D-dur, der havde taget sit repertoire af Kai Normann Andersen numre med til festen.  

Aftenens flotteste og mest kreative hat blev også kåret. Bag den stod Nienke Jonker.  Hendes hat bar teksten på hattenåle: ”Du står hvor de selv vil”, som er et af Thit Jensens kendte citater. I baggrunden ses Thit Jensen selv, alias Birte Ginnerup.  


e-max.it: your social media marketing partner