FARSØ: Der er nu kun få dage til det festlige arrangement ”På hat med Thit” på Hotel Farsø, arrangeret af Thits Venner og Lions Club – Thit Jensen. Og mon ikke Thit selv vil stå i døren og venligt tage imod sine gæster – og hilse lidt med hatten.   

Det er langt fra første gang at bysbarnet, forfatterinden og samfundsdebattøren Thit Jensen er midtpunktet for en fest på Hotel Farsø. Mange gange tidligere – og ironisk nok særligt i forbindelse med hendes eftermæle, har hun været ”værtinde” for adskillelige runde fødselsdage, damemiddage og foredrag fra andre stærke kvinder.

Hattefest
Nu har hun endnu en gang stablet en fest på benene – og igen en festlig en af slagsen, hvor hatte får en helt særlig rolle.           

Til det har hun inviteret en særlig gæst, nemlig skrædderen Pauli Tvilling kendt fra DR’s Skattejægerne, der har taget turen fra Frederikshavn over Paris’ haute couture, for i dag at have en populær modeforretning i København, FN92. Pauli Tvilling er også en stor elsker af hatte og vil både vise hatte fra Thit Jensens tid først i sidste århundrede og fortælle historier om dem.  

Tale, musik, fællessang og lækker mad
Ingen fest uden festtale, og her vil en af nutidens stærke kvinder, Pernille Vigsø Bagge, Løgstør træde på talestolen. Den snart forhenværende politiker og nuværende præst har ligesom Thit havde det, indsigt i mange ting og er ikke bange for at ytre sig.   
 

På programmet er også en 3-retters menu, musik og fællessang. 

Stadig mulig at komme med
- Ja, se det skal nok blive festligt med hatte og det hele, Og det er stadigt muligt at komme med. 

Inge Yde Frederiksen fra Thits Venner, oplyser at der stadig kan købes både billet og hat hos Inge & Birthe til arrangementet på lørdag.     


FAKTA:
Om På Hat med Thit
Klæder skaber folk! Hatte skaber personlighed!. Dagen starter med rundvisning i Thits Mindestue, og derefter rulles den røde løber ud på Hotel Farsø, hvor Pauli Tvilling, kendt fra DR’s Skattejægerne, viser ”Hattemoden på Thits tid” Herefter er der festmiddag og festtale. D’dur underholder, og Thit kigger forbi. Mød gerne op i festtøj/hat

 

Anekdote:
Thit og ”Rundetårnet

Thit fortæller selv om denne lille episode i ”Hvorfra? Hvorhen? Hun er i efteråret 1902 kommet til København, ivrig efter at skabe sig et navn som forfatter og kunne leve af at være det. Men hun er fattig som en kirkerotte, må tage til takke med et iskoldt loftværelse og lever på sultegrænsen. Hun har beklaget sig over, at hun hver eftermiddag efter skoletid måtte side sammen med moderen og sy og reparere tøj. Men hun er blevet en dygtig syerske og det kommer hende nu til gode, at hun kan sy sit eget tøj. En ting vil dog ikke lykkes for hende, hun fortæller:

”Da jeg absolut ikke havde penge til at købe en hat for, lappede jeg noget sammen og tog det på mit hoved, skælvende gik jeg ud på gaden. På Østerbro kom imod mig en henrivende ung dame flankeret af to kavalerer, jeg hørte hendes muntre virkelig vittige:

 ”Nej, vil I se hende med Rundetårn på hovedet.”

Thit skriver, at det ikke var ondt ment, det var ungdommeligt humør.  Men da hun skriver sine erindringer i 1950, omtaler hun sig som stadig ”gadesky.”

En reporter fra ”Nationaltidende” fortæller:

 

”… iført blinkende, lysende skrud. Over en burgunderrød underkjole havde hun en overkjole af tyk, himmelblå silke. På hendes bryst glimtede et kæmpesølvsmykke, på hendes hænder lynede fantastiske, ringlende ringe. Hun bar et perlesyet hovedtøj og mindre perlestrenge raslede om hendes øren.” (J.A., s. 206)

e-max.it: your social media marketing partner