VESTHIMMERLAND: To privatkunderådgivere og en praktikant fra Den Jyske Sparekasse i Farsø deltog i denne uge i Pengeugen 2017, som er arrangeret af Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening, med besøg på Blære Friskole, Aars Skole samt Himmerlands Ungdomsskole i Haubro.

Formålet med Pengeugen er at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i matematik i de ældste klasser. Som noget nyt var der i år endvidere stor fokus på de unges færden på nettet samt faldgrupperne ved kvik/sms-lån.

-Vi ved, at alt for mange unge ender i gældsfælden. Tal fra RKI viser, 50.000 unge er fanget i RKI. Typisk ender de der, fordi de aldrig har lært, hvordan man håndterer sin økonomi. Vi vil gerne hjælpe de unge med at komme godt fra start, og derfor ser Den Jyske Sparekasse det som et godt arrangement at bakke op med tilbud om at undervise de lokale unge i forbindelse med Pengeugen, siger kunderådgiver Pia Dam Asutay fra Den Jyske Sparekasse i Farsø.

Først fik skoleeleverne noget information omkring budget, indtægter/udgifter, lån, RKI, skat og digital sikkerhed krydret med fire animationsfilm omkring digital sikkerhed produceret specielt til Pengeugen.

Herefter deltog skoleeleverne i en Jeopardy-lignende quiz.

-Så kunne vi jo passende teste, om de havde hørt efter, udtaler kunderådgiver Carsten Poulsen med et smil på læben, og tilføjer, at de faktisk klarede sig ret godt, så det har været al tiden værd. 

e-max.it: your social media marketing partner