HAUBRO: I dag var HU-hallen i Haubro fyldt til sidste plads med konfirmander og forældre. Alle var samlet til festgudstjeneste.

 Anledningen var at 120 konfirmander havde tilbragt en hel weekend i Haubro, hvor de var på konfirmandlejr. Konfirmanderne kom fra Aars, Haubro, Gislum, Vognsild, Skivum, Giver og Blære.

Gudstjenesten lignede ikke så meget en ganske almindelig gudstjeneste, men gudstjenestens normale punkter var til stede, selvom det foregik i den store sportshal på Himmerlands Ungdomsskole.

Det var påskens tema, der blev gennemspillet fra Palmesøndag til Påskedag. Der var ind- og udgangsbøn, der blev holdt nadver.  Og indimellem var der indslag, som ikke ligner den gudstjeneste, vi normalt holder.

Konfirmanderne ankom fredag eftermiddag og fredag aften var de til meditation og bøn og derefter et drama om påsken i Haubro kirke.

Det meste af lørdagen var konfirmanderne fordelt på forskellige værksteder, der var f.eks. foto og film-værksted. Der var kor og musikværksted, der var bageværksted og streetdance.

Resultaterne fra de forskellige værksteder blev brugt til søndagens festlige gudstjeneste.

Streetdanceholdet dansede til Palmesøndag, der blev holdt nadver to steder i hallen med i alt 4 præster omkring Skærtorsdag.

Der blev vist film omkring Langfredag og ikonerne blev åbnet omkring Påskedag og opstandelsen.

Ungdomsskolens lærere bidrog også til konfirmandlejren. De stod for forskellige aktiviteter lørdag eftermiddag, styrketræning, fodbold, kagebagning, foto samt tegning og maling.

Lørdag aften var der sangaften ved et par af lærerne og der beviste konfirmanderne, at de godt kan synge!

Lørdag aften var der også et bønneværksted. Alle konfirmander skrev en bøn.

Efterfølgende samlede Sognepræst Sara Schouby bønnerne og de blev så brugt som ind- og udgangsbøn og som kirkebøn ved gudstjenesten om søndagen.

-Vi har ikke haft konfirmandlejr i flere år, men nu skulle det prøves og jeg tror absolut, at vi gentager det til næste år. Det har været rigtig godt og alle har ydet en maksimal indsats og bidraget til, at vi fik en rigtig god lejr, siger sognepræst Ole Larsen.

Sognepræst for Haubro, Vognsild og Gislum Jari Tollestrup Jensen var ligesom de øvrige fire præster meget tilfredse med konfirmandweekenden på Himmerlands Ungdomsskole. 

Der blev holdt nadver to steder i hallen med i alt 4 præster omkring begivenhederne Skærtorsdag.

 

e-max.it: your social media marketing partner