FARSØ: ”Hele mit Liv er en Himmerlands Beskrivelse”, skrev forfatteren Johannes V. Jensen i sine Himmerlandshistorier. 

Han elskede at rejse, men endte på én eller anden måde altid tilbage i Himmerland - enten fordi han rejste tilbage hertil, eller igennem de historier han skrev. Der var altid noget at lære fra hans fortællinger, og han var fantastisk dygtig til personkarakteristikker. Og det er en del af grunden til, at han vandt Nobelprisen. Han kendte himmerlændingene godt, fordi han var én – ligesom dig.

Og måske har du din egen Himmerlandshistorie at fortælle. Og her kommer Johannes V. Jensen Museets Nobelpriskonkurrence ind i billedet, som der et sidste frist for at melde sig til på fredag.

Hvis du gerne vil være med til konkurrencen, skal du gå i 8., 9., eller 10. klasse i Vesthimmerlands Kommune. Historien skal være på max. 8 sider, men må gerne være kortere. Du må lege frit med emne og genre (det gjorde Johs. V. også) – det eneste krav er, at din fortælling skal foregå i Himmerland.

Der er pengepræmier til 1.,2. og 3. bedste Himmerlandshistorie i konkurrencen. Historierne bedømmes af et dommerpanel, der bl.a. består af to forfattere. ¨

-Vi glæder os meget til at læse jeres spændende historier, og se hvordan lige du har valgt at fortælle om himlens og Limfjordens land!, lyder det fra leder af Johs. V. Jensen Museet, Sara Bouchet, der tager imod Himmerlandshistorierne. 

e-max.it: your social media marketing partner