FARSØ: Den ryddede Morten Nielsen grund har efterhånden længe råbt efter håndværkere til opførelse af 24 nye boliger. 

Men projektet har gang på gang stødt på forhold, som er faldet for politikernes vågne øjne. Derfor er Aars Boligforening, som ønsker at opføre boligerne, op til flere gange blevet sendt tilbage til tegnestue og regnemaskine for at komme med nye skitser og beregninger.

I forbindelse med en såkaldt Skema A godkendelse i december, fik Aars Boligforenimg den besked: -Gå hjem og lav en konkret beregning på et nyt projekt med en reduktion på mindst 10% i anskaffelsessum og husleje.

I januar, hvor Økonomiudvalget igen havde punktet på sin dagsorden, blev det besluttet af få lavet en ny ejendomsmæglervurdering for grunden.

Nu to måneder senere – nærmere bestemt på økonomiudvalgets møde i dag, er der fremsendt et nyt Skema A fra Aars Boligforening, hvor anskaffelsessummen er nedbragt fra 46,488 mio. kr. til 44,597 mio. kr.

Det er en reducering på 4,06% af anskaffelsessummen. Huslejen er desuden nedbragt med 3,5% 

Der er desuden fremkommet en ny mæglervurdering for de 3 ejendomme på grunden. 

 

Såfremt Økonomiudvalget godkender Skema A, betyder det at kommunen skal frigive afsatte beløb på 3,2 mio. kr. til grundkapital og det resterende beløb skal finansieres af kommunekassen.

e-max.it: your social media marketing partner