VESTER HORNUM: Fra tirsdag til torsdag i denne uge havde elever fra 0. til 3. klasse på Vester Hornum Skole mulighed for at gå i dybden med Ole Lund Kirkegaards forfatterskab.

Eleverne fik blandt andet mulighed for at spille dukketeater baseret på de kendte fortællinger.

Begrebet samarbejde har ligget som den berømte røde tråd i temaugen for 0. til 3. klasse.

- Stemningen har været, at eleverne har villet samarbejdet på tværs af klasserne, siger Henny Kristensen, som er en af de faglige tovholdere i temaugen.

Hun siger videre, at temauger generelt har affødt, at der har været langt færre konflikter, sammenlignet med almindelige undervisningsdage.

Hver temadag er startet med en fællestime, inden eleverne gennemgik tre lektioner på hold. Her har man fokuseret på at tegne og lave collager, spille dukketeater, skrive fortællinger i forfatterværkstedet, spille brætspil og se animationsfilm.

Henny siger videre, at fagligheden virkelig har været i højsædet i temaugen.

Hun vurderer, at Ole Lund Kirkegaards fortællinger appellerer til børnene, fordi de rummer historier om den såkaldte lille mand og hans kamp mod de store i samfundet.

-  Og så er personerne ofte småfrække, lidt anarkistiske og har et lunt glimt i øjet, forklarer Henny.

Temaugen sluttede med en teatertur til Aalborg. Her oplevede eleverne en lidt anderledes version af Gummi Tarzan. Stykket byggede på animationsfilmen om Gummi-Tarzan.


e-max.it: your social media marketing partner