FARSØ: - Alle de mange tiltag vi gør i Farsø Handelsstandsforening gør, at jeg er stolt af at være medlem af og formand for Farsø Handelsstandsforening.

I år er det faktisk min 10. formandstale i træk, og jeg har været stolt over vores samarbejde, os handlende imellem i alle 10 år, lød det sidste onsdag fra Jørgen Højrup Jensen på Farsø Handelsstandsforenings generalforsamling.   

-Vi bærer og tager alle et ansvar for, at vi sammen står stærkt overfor den stadigt stigende konkurrence fra alle sider.

Vigtigt af samarbejde om fællesskabet
I gamle dage bekymrede vi os kun om nabobyerne, men den tid er for længst forbi. Nu handler kunderne også hjemme fra sofaen, og et smut til Viborg, Aalborg, Aarhus, København eller udenlandske storbyer på weekendophold er noget alle har prøvet. Derfor er det vigtigt, at vi passer på alt det gode, som vi har opbygget sammen gennem årene. Det er vigtigt, at vi alle samarbejder om fællesskabet, at vi husker at sætte fællesskabet over individualisten, at vi husker at pleje vores faglige stolthed i hver vores branche, så kunderne får den bedste service, uanset hvad de vil købe. Vi er afhængige af, at også de andre brancher, uden for vores egen branche, gør sig umage, så vi holder mest mulig handel indenfor bygrænsen. Hvis nogen butikker ikke er bedst på service, udvalg, priser, betjening og høj faglighed, så søger kunderne væk. Husk på, at din butik er lige så vigtig for de andre butikker i Farsø, som den er for dig som indehaver!, lød det overfor butikkerne i Farsø.  

Forfalder ikke til procentkampagner
Én af de nemmeste måder at se vores generelt høje niveau på er, at vi ikke så let forfalder til procentkampagner, som man gør i andre byer. Farsøs butikker har en sund og realistisk tilgang til varer som gør, at man altid kan finde et godt tilbud og den rigtige vare til den rigtige pris året rundt i butikkerne. Når jeg ser butikker i andre byer, som jævnligt kører procentkampagner, så tænker jeg altid, at de mangler penge og at de må have for høje priser til hverdag. Procentkampagner giver hurtig omsætning, når man mangler penge til at betale husleje, lønninger og andre udgifter med, men det er ikke sundt for en butik. Kunderne er ikke dumme, og de vænner sig hurtigt til kun at handle i procentbutikkerne, når de kører procenter. Det er en ond spiral, og kan være meget svær at komme ud af, medmindre man får de rigtige hverdagspriser på og krydrer det med gode tilbud. Det synes jeg, at vi er gode til i Farsø og den sunde og realistiske tilgang til handel skal vi fortsætte med! Det er det, som giver os et højt bundniveau, og som gør, at vi er så mange forskellige brancher og butikker i så forholdsvist lille et samfund. !

Noget andet, som også er rigtig sejt, er vores samarbejde i ETC – foreningen som favner handel, erhverv og turisme. Vi arbejder virkelig sammen på tværs af erhverv, og det er det store fremmøde til de 3 foreningers fællesmøde i dag også vidne på.

Vi udvikler os
Vi har netop afsluttet et stort millionprojekt i samarbejde med Sundhed, Trivsel og Læring, og lige nu er vi så i gang med ny hjemmeside og app. Det nye projekt er stort set finansieret alene af Den Jyske Sparekasse, som altid er risikovillig med kapital, når det gælder spændende tiltag, som kan udvikle Farsø.

Noget af det, som jeg er mest stolt af i 2016 er Farsø filmen. Den legendariske film, som den kendte filminstruktør Tomas Villum har lavet i samarbejde ETCs bestyrelse og finansieret af ETCs medlemmer. Formålet med filmen er, at få flere tilflyttere til 9640 Farsø byerne generelt (Farsø, Hvalpsund, Strandby, Ullits og Vester Hornum), men i særdeleshed at få solgt byggegrundene på Idunsvej i Farsø, på trods af, at Vesthimmerlands Kommune har gjort alt, hvad de kunne for at lægge forhindringer i vejen med en masse specifikke krav til nybyggere, som ikke findes til nogen andre grunde i nogen andre byer i hele Vesthimmerland.

God detailhandel analyse for Farsø
I december 2016 udkom detailhandelsanalysen for handlen i Vesthimmerlands Kommune. Det er virkelig spændende læsning, hvis man er til tørre tal og facts. Jeg har faktisk opfordret Vesthimmerlands Kommune til at lave et samlet offentligt møde for de 4 hovedbyer, hvor vi mødes med medarbejderne og gennemgår analysen, og det har de lovet at gøre inden længe.

Ultrakort kan jeg sige, at dagligvareforbruget bliver for 98 % vedkommende købt i Farsø. For udvalgsvarer er tallet 75 %, som er det næsthøjeste i kommunen, kun overgået af egnens største by Aars. Tallene afspejler hvor meget af det samlede lokale forbrug, som der reelt bliver købt af de lokale forbrugere, besøgende og turister tilsammen lokalt. For de 2 sidste byer – Aalestrup og Løgstør – er tallet kun det halve af Farsø. Det betyder, at disse byer slet ikke har fat i deres lokale borgere, når man fraregner købet fra turisterne.

Det har vi heldigvis i Farsø, fordi vi tilbyder god service, gode priser og høj faglighed, som giver kunderne gode indkøbsoplevelser i Farsø. Men der er stadig plads til forbedringer – vi skal altid blive bedre. Stilstand er tilbagegang, fastslog Jørgen Højrup Jensen.

Ny julebelysning i 2017
Formanden kunne også oplyse at medlemmer og frivillige i foreningen har gjort et stort stykke arbejde med byens julebelysning. Det har sparet udgifter, og man har derved kunnet spare op, så man kan opsætte helt nye julekæder i byen i 2017.

Højt aktivitetsniveau
I sin beretning gennemgik Jørgen Højrup Jensen også årets aktiviteter. Jeg kan ikke få gennemgangen under 3 sider, det sker der simpelthen for meget i vores forening til, lød det spøgefuldt og stolt fra formanden.   

 Nyt bestyrelsesmedlem
Ejendomsmægler Gert Wiborg ønskede ikke at lade sig genvælge til handelsstandsforeningens bestyrelse, men blev takket for sit store stykke arbejde med medlemstegning. Han blev afløst af blomsterhandler Gitte Hejlskov Frederiksen. Handelstandsforeningens bestyrelse består af: Jørgen H. Jensen, Rasmus Dige, Kirsten Heisz, Anne Marie Lindgaard Nielsen og altså Gitte Hejlskov Frederiksen.       

e-max.it: your social media marketing partner