HVALPSUND: Her til eftermiddag besøgte Ældreminister Thyra Frank(LA) Friplejehjemmet Hesselvang i Hvalpsund.

Thyra2
Thyra3
Thyra4
Thyra5
Thyra6
Thyra7
Thyra8
Thyra9
Thyra10
Thyra11
Thyra12
Thyra13

Hvalpsund var sidste stop efter besøg på friplejehjem og plejehjem tre andre steder i Nordjylland. Formålet med besøgene var at få inspiration i søgningen efter bedre ældrepleje og få noteret kommunernes erfaringer og udfordringer med netop ældreplejen.

Der var velkomst fra borgmester Knud Kristensen og Hesselvangs formand Søren Skovgaard Madsen, der bl.a. læste op fra en mail, som han havde modtaget fra en søn til Lillian Cort Jørgensen, som flyttede ind på Hesselvang sidste år. Sønnen roste i høje toner, den pleje, hans mor får på Hesselvang.

Ville hilse på alle
Herefter viste leder af friplejehjemmet Pia Nielsen ministeren rundt på plejehjemmet, hvor Thyra Frank fik lejlighed til at hilse på størstedelen af stedets 24 beboere, samt på en del af de frivillige, der har deres gang på friplejehjemmet og bl.a. gerne tager et slag kort med beboerne, som det også var tilfældet denne eftermiddag.

-Jeg er ked af at forstyrre jer i jeres kortspil, men jeg vil gerne hilse på jer, lød det fra Thyra Frank inden hun storsmilende tog raden rundt med håndtryk og klap på skulderen.

Blev budt på en snaps
Overrasket blev hun, da hun blev budt på en hjemmelavet valnøddesnaps af en af kortspillerne. Selvom hun kunne lide gæstfriheden og stemningen, takkede hun dog pænt nej tak, efter at have snuset til flaskens indhold med ordene, det går vist ikke.

Hvor bor du dog dejligt!
Tre beboere inviterede også gæstfrit Thyra Frank indenfor i deres lejligheder. Alle steder lød det straks, hvor bor du dog dejligt!. Og straks lod hun sig imponere over lejlighedernes størrelse og indretning. Og mindst udsigten ud i omgivelserne imponerede Ældreministeren.

Ud over mennesker blev ældreministeren også præsenteret for fugle, fisk, geder og høns. Og særlig hønsene har en særlig historie, for det er ikke første gang at Thyra Frank gæster Hesselvang. Sidste gang var hun endnu ikke Ældreminister, men kom som foredragsholder for at fortælle om friplejehjemmet Lotte, som hun i sin tid stiftede, og som er blevet et foregangseksempel for mange friplejehjem, heriblandt Hesselvang. Og derfor kunne Ældreministeren i den grad lide hvad hun blev præsenteret for.

Et plejehjem er – og skal være – et hjem
-Der må aldrig gå for meget institution i det, for et plejehjem er – og skal være – et hjem. I dit eget hjem kan du jo selv bestemme, hvordan du vil leve. Det er det samme, der skal kendetegne livet på plejehjem. Det er derfor helt afgørende, at vi har fokus på, hvordan vi kan styrke de ældres selvbestemmelse og valgfrihed. Ældre er jo forskellige, og derfor har de også forskellige behov og ønsker til, hvordan de vil leve og bo. Derfor er det positivt, når der rundt om i landet skyder friplejehjem op, for det giver de ældre flere valgmuligheder, lød det fra Thyra Frank forud for rundturen i til plejehjemmene i Nordjylland. 

Hønen Thyra
Men tilbage til hønsene, for i forbindelse med dette besøg kom det Thyra Frank for øre, at Hesselvang ønskede en hønsegård. Da greb hun straks til pengepunge og hev 200 kr. op med beskeden om, her har i til købet af den første høne. Ikke overraskende fik hønen navnet Thyra og den deltog sågar i Hesselvangs optogsindslag for to år siden. Desværre kunne Thyra ikke ved dette besøg hilse på Thyra, for hønen Thyra måtte desværre lade livet sidste år for at ende i suppegryden.   

En snak med kommunen over æblekagen
Efter rundturen på friplejehjemmet fik Thyra Frank sig en snak med borgmester Knud Kristensen, Sundhedsudvalgsformand Palle Jensen og byrådsmedlem Annette Vahlgreen samt ældrerådsformand Erik Stagsted over en kop kaffe og hjemmelavet æblekage. Se bestyrelsesformand Søren Skovgaard Madsens introduktion til Hesselvang her:

 

Ældreminister Thyra Frank fik virkelig syn for sagen for hvor populært Friplejehjemmet Hesselvang er. Her hilser hun på Hesselvangs kortklub som består af såvel beboere som frivillige. 

Under sit besøg på Friplejehjemmet Hesselvang fik ældreminister Thyra Frank mulighed for at besøge tre beboere i deres lejligheder, heriblandt John. Ældreministeren var meget begejstret over indretningen og den helt fantastiske udsigt ud i omgivelserne.

e-max.it: your social media marketing partner