FARSØ: I forbindelse med Farsø Erhvervsråds generalforsamling i aftes var der uddeling af rådets erhvervspris. Den gik i år til Fredbjerg-virksomheden Fransgård Maskinfabrik A/S der i næste måned kan fejre sit 50 års jubilæum.

1
2
3
4
5
6

Maskinfabrikken blev grundlagt den 15. april 1967 af stifteren Thorkild B. Fransgaard, der købte sin tidligere læreplads Fredbjerg Smede- og Maskinværksted på Fredbjergvej. I løbet af få år udviklede den lille smedje på 300 m2 sig til en stor landbrugsmaskinfabrik. I dag er den en topmoderne, højteknologisk fabrik.

Maskiner til landbrug, skov og vej
Fransgård Maskinfabrik A/S producerer forskellige maskiner til landbrugs-, skov- og vejsektoren.

Den første maskine, den velkendte sidevenderive, blev udviklet i slutningen af 60'erne med det revolutionerende kileremstræk (istedet for kæde) og nylonlejer. Senere er yderligere maskiner udviklet. Her kan nævnes: Halmbaner, rotorriver, combiriver, skovspil, planeringsskær, slåmaskiner, snefræsere etc.

I slutningen af 70'erne udviklede Fransgård sammen med den norske importør et skovspil, som trækker fældede træstammer ud til farbar vej. Dette medførte en rivende udvikling som gør, at Fransgård i dag er en af verdens førende skovspilsproducenter med eksport til stort set hele verden.

Nye produkter hvert år
Til stadighed i dag har man stort fokus på konstant at følge med efterspørgslen og kundernes behov. Derfor udvikles der hvert år nye produkter. 

Kvalitet og fleksibilitet er Fransgårds fundament
Samtlige virksomhedens produkter produceres på fabrikken i Fredbjerg, Med udgangspunkt i dygtige medarbejdere, et moderne produktionsapparat, en 10.000 kvm. stor fabrik og nu snart 50  års erfaring i branchen tilbyder Fransgård et bredt udvalg af niche og specialmaskiner til Mark, Skov og Vej.

Maskinerne bliver udviklet i tæt samarbejde med trofaste og nye kunder. Derfor er løsningerne præget af en særdeles praktisk og jordnær holdning til tingene: Stor driftsikkerhed – minimale krav til vedligeholdelse – lang levetid og stor brugervenlighed.

90 % til eksport
90% af virksomhedens produkter eksporteres til markeder over det meste af verden. Og netop denne store eksportandel til selv de fjerneste dele af verden gør, at virksomheden kender vigtigheden af at levere et gennemtestet produkt og holde det man lover.

Trofaste medarbejdere
Virksomheden beskæftiger i dag 45 medarbejdere, der alle har base på virksomheden i Fredbjerg. Af de nuværende medarbejdere, har 11 haft 25 års jubilæum, og næste år vil der være to medarbejdere, der kan fejre henholdsvis 40 og 50 års jubilæum, hvilket beviser at man lægger stor vægt på at fastholde virksomhedens medarbejdere.

De 4 ejere befinder sig i Fredbjerg
Grundlægger Thorkild B. Fransgaard blev valgt til Folketinget i 1998 og overlod dermed direktørposten til den daglige leder, hans nevø, Jørgen Fransgård. Kort før jul i 2012, afgik grundlæggeren Thorkild B. Fransgaard, pludseligt ved døden.

Men nogle år forinden i 2005/2006 havde Fransgård gennemført et større generationsskifte, hvor tre ledende medarbejdere indgik som hovedaktionærer. Det drejede sig om Ivan Kristensen, ansat i 1968, Jørgen Fransgård ansat i 1983 og Jens Ploug ansat i 1995. Så sent som for en måned siden trådte, Ivans søn, Bjørn Kristensen ind som ny aktionær i virksomheden og ejerkredsen består således i dag af fire ejere, der der alle har en nøglefunktion i virksomheden og ikke mindst er virksomheden fortsat 100% dansk ejet med base i Fredbjerg.

Manglende mobildækning stort problem
Sidste år havde virksomheden besøg af Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt. Dette besøg blev iværksat af virksomheden med afsæt i den manglende mobildækning i området omkring virksomhedens fabrik, hvilket er et stort problem for virksomheden i det daglige, der er nødsaget til at bruge parabol for at få adgang til internettet og stadig benytter fastnettelefoner. Men det håber Jørgen Fransgård at der snarest findes en løsning på, for lige nu overstiger erhvervsprisen og det forestående jubilæum, de daglige frustrationer over den elektroniske kontakt til omverden.

Meget stolte over erhvervspris
-Vi er utrolig stolte af den her pris, og alle vores medarbejdere skal nok blive informeret om det i morgen, lød det stolt fra Jørgen Fransgård sidste onsdag efter overrækkelsen af Farsø Erhvervsråds Erhvervspris 2017, som blev overrakt til de fire ejere af erhvervsrådets formand Brian Otte.

Fransgaard Maskinfabrik kan som sagt fejre sit 50 års jubilæum i næste måned. Det bliver markeret den 21. april med et ”Åben fabrik” arrangement og om aftenen med en medarbejderfest – og mon ikke Erhvervsprisen 2017 vil blive vist stolt frem i den anledning. 

 

Farsø Erhvervsråds formand Brian Otte Samuelsen, sagde således i sin tale til prismodtageren Fransgård Maskinfabrik A/S.     

I år skal prisen gå til en virksomhed, der blev etableret i 1967 – helt præcis d. 15. april.

Med lidt hurtig hovedregning er der altså tale om en virksomhed, der har 50 års jubilæum i år.

Alle virksomhedens produkter produceres på fabrikken her i vores lokalområde.

90% af virksomhedens produkter eksporteres til markeder over det meste af verden.

Virksomheden fik for alvor slået sit navn fast både i Danmark og i det store udland, da man i 80’erne indgik et sponsorat med en kendt idrætsudøver, der bl.a. blev verdensmester i 1993.

Virksomhedens produkter spænder bredt med det primære fokus indenfor maskiner til land- og skovbrug.

Man har stor fokus på konstant at følge med efterspørgslen og kundernes behov. Derfor udvikles der hvert år nye produkter. 

Virksomheden beskæftiger 45 medarbejdere, der alle har base på virksomheden i lokalområdet. 

Virksomheden havde i 2016 besøg af Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt. Dette besøg blev iværksat af virksomheden med afsæt i manglende mobildækning i området omkring virksomhedens fabrik, hvilket er et stort problem for virksomheden i det daglige.

Af de nuværende medarbejdere, har 11 haft 25 års jubilæum, hvilket beviser at man lægger stor vægt på at fastholde virksomhedens medarbejdere.

Virksomhedens ejere, har arbejdet på virksomheden i mange år. Ejerkredsen er netop udvidet, så den i dag består af 4 personer, der alle har en nøglefunktion i virksomheden.

Virksomheden drives fra de lokaler, som stifteren og grundlæggeren overtog i 1967.

Virksomheden er beliggende i Fredbjerg lidt udenfor Farsø.

Jeg vil gerne på Farsø Erhvervsråd vegne kåre Fransgaard Maskinfabrik A/S som vinder af Erhvervsprisen 2017.  

Stort tillykke til Jørgen Fransgaard, Jens Ploug, Ivan Kristensen og Bjørn Kristensen, der alle er til stede her i aften til prisoverrækkelsen.

Stort tillykke med Erhvervsprisen 2017.  

 

Se et uddrag af adm. direktør Jørgen Fransgårds tale efter modtagelsen af Farsø Erhvervspris 2017 her.

e-max.it: your social media marketing partner