FARSØ: Outline Vinduer har meddelt, at virksomheden mangler 40-50 medarbejdere i produktionen i Farsø. Derfor trådte et nyt og opsigtsvækkende koncept i anvendelse i dag. Her inviterede virksomheden til informationsmøde for ledige med efterfølgende praktiksamtale.

Samarbejde med jobcenter og teknisk skole
Outline Vinduer vil gerne gøre en ekstra indsats for at få ledige i job, og derfor har virksomheden kontaktet Jobcenter Vesthimmerland for at indlede et samarbejde. Det har helt konkret resulteret i, at de to parter sammen med Skive Tekniske Skole nu tilbyder et kursusforløb, der udelukkende har til formål at opkvalificere ledige til at kunne arbejde i en produktionsvirksomhed.

Giver gode jobmuligheder
I dag fandt det første informationsmøde sted hos Outline. Mødet havde til dels til formål at introducere ledige til forløbet og dels at rekruttere medarbejdere til Outline Vinduer.

Det gøres ved, at ledige skiftevis kommer til samtale med en af Outlines produktionsledere. På baggrund af samtalen vurderer produktionslederen på stedet, hvem kursusforløbet skal tilbydes til, og således hvem der har gode chancer for at blive tilbudt en ansættelse efter endt forløb:

- Vi glæder os til at prøve det nye koncept af, der gerne skulle være til gavn for både den ledige, kommunen og os. Tanken er jo at få flere ledige i job, og det er vores målsætning at alle, der tager kurset, skal fastansættes efterfølgende. Vi står i øjeblikket i den situation, at vi samlet set skal ansætte 40-50 nye medarbejdere, hvoraf vi stadig mangler at ansætte omtrent 30, og her forventer vi, at nogle kommer fra dette forløb, fortæller direktør i Outline Vinduer, Jens Sørensen

Selve kursusforløbet varer i 7 uger, hvoraf 4 af ugerne inkluderer praktik hos Outline. Her arbejder deltagerne med de emner, der løbende undervises i på Skive Tekniske Skole.

Positivt tiltag for kommunen
Hos Jobcenter Vesthimmerland glæder man sig især over Outlines initiativ, da det bidrager positivt til at nedbringe arbejdsløsheden i kommunen samtidig med, at det har stor værdi for den enkelte ledige

- I Vesthimmerlands Kommune gør vi en indsats for at øge samarbejdet med kommunens virksomheder. Derfor er det også utroligt positivt, når erhvervslivet tager initiativ til at oprette partnerskabs- og samarbejdsaftaler med os. Det er med til at øge beskæftigelsen og er samtidig et godt springbræt for de ledige til at finde vej ind på arbejdsmarkedet, siger Lone Lollesgaard, der er job- og borgerservicechef i Vesthimmerlands Kommune, og fortsætter

- Det giver nemlig både praksiserfaring, kontakter på arbejdsmarkedet og udbygger CV’et med nye kompetencer, som er med til at skabe muligheder for folk, der gerne vil i arbejde.

Forløbet begynder den 13. marts og vil blandt andet indeholde undervisning i kunde- og leverandørforhold, kvalitetsstyring, produktionsoptimering med Lean-værktøjer samt teknisk læring om eksempelvis overfladebehandling i træindustrien.

 

Hele 75 ledige mødte op til informationsmødet på Outline.Outline Vinduer har tidligere meddelt, at virksomheden aktuelt mangler 40-50 medarbejdere i produktionen i Farsø, og en del af disse jobs ser virksomheden gerne skal gå til ledige i lokalområdet.På den baggrund har fabrikken indgået et utraditionelt samarbejde med Jobcenter Vesthimmerland og Skive Tekniske Skole. Et samarbejde, der helt konkret indebærer, at interesserede ledige tilbydes et kursusforløb, der har til formål at opkvalificere dem til at kunne arbejde i en produktionsvirksomhed.

 

e-max.it: your social media marketing partner