VESTER HORNUM: Det var ikke helt uden sommerfugle i maven at eleverne i 8. klasse på Vester Hornum Skole mødte i skole idag. Det var dagen for fremlæggelser af deres projektarbejde omkring ”Anden verdenskrig”.

Efter et forløb med emnet belyst fra forskellige vinkler både sociale, politiske og økonomiske, skulle eleverne vælge deres helt egen problemstilling at arbejde med.

Det betød, at det daglige skema i en uge var sat ud af spillet for 8. klasses vedkommende.

Kom vidt omkring emnet
De projekter, der blev fremlagt mandag, var af faglig høj kvalitet og der var lagt stor kreativitet i arbejdet. Et par elever havde fremstillet Hitler Jugend-uniformer og fortalte om de krav, der var forbundet med at være medlem af den organisation.

Andre elever havde fordybet sig i hverdagslivet i Tyskland og modstand mod nazismen både i Tyskland og i Danmark. Den danske vinkel blev belyst gennem en opgave om Hvidstengruppen og dens arbejde under krigen. Der blev også trukket tråde langt ud i verden, idet angrebet på Pearl Harbour også var et af emnerne.

To personligheder, Anne Frank samt Adolf Hitler, blev også brugt som emner og koncentrationslejre og livet for fangerne der, var næsten traditionen tro på dagsordenen.

Havde tilegnet sig alsidig viden
Eleverne fremlagde på en engageret og spændende måde og viste derigennem, at de havde tilegnet sig stor og alsidig viden om deres emne.

-Så selv om sommerfuglene flaksede rundt fra morgenstunden, fik vi dem hurtigt tæmmet og nød de gode præstationer, fortæller skoleleder Niels E. Jensen om afslutningen på det lærerige ugeprojektet. 

 

e-max.it: your social media marketing partner