VESTHIMMERLAND: Seks vesthimmerlandske skoler deltog i dag i Skolevalg 2017, nemlig Farsø Skole, Aalestrup Realskole, Hornum Skole, Aars Skole, Blære Friskole og Farsø Efterskole.

Alle steder viste der sig en klar valgsejr til blå blok. Kun Hornum skole skilt sig ud med et mere snævert resultat på 52,1% til blå blok mod 47,9% til rød blok. De øvrige skoler lænede sig op af kommuneresultatet med på 74,8% til blå blok 25,2%.

På valgdagen foregik alt som ved et rigtigt valg med valgkort, stemmeseddel, stemmebokse og valgurner. På Farsø Efterskole afholdt man sågar en valgfest.

Men skoleleverne havde også forberedt sig. For i tre uger op til valget havde 8-9 klasserne et valgkampslignende undervisningsforløb, der understøtter flere fælles mål i samfundsfag.

I den første uge skulle eleverne således orientere sig om 20 mærkesager og beslutte sig for, hvilke tre de vil kæmpe for. I anden uge skulle eleverne lave en kampagne for en mærkesag og dele den på de sociale medier for at skaffe opmærksomhed og opbakning til den. I den sidste uge af undervisningsforløbet valgte ungdomspartierne også tre mærkesager. Ud fra alt dette blev det elevernes opgave at vurdere hvilket parti, der bedst repræsenterer deres holdninger, og som de derfor vil stemme på.


e-max.it: your social media marketing partner