VESTHIMMERLAND: I maj måned sidste år blev første spadestik taget til Vesthimmerlands Kommunes nye rådhus på Vestre Boulevard i Aars. I dag var der rejsegilde, og den 16. juni er der lovning på at håndværkerne overdrager nøglen til Vesthimmerlands Kommune.

Dermed kan de ca. 100 kommunale medarbejdere, der i dag arbejder i det nuværende rådhus på Himmerlandsgade rykke ind i en helt ny bygning, der er bygget sammen med Jobcenter Vesthimmerland.  Det nye rådhus skal ligesom i dag supplere administrationsbygningerne i Farsø, Løgstør og Aalestrup.

Det er Aalborgfirmaet A. Engaard og Færch & Co., der har totalentreprisen på det 2.300 m2 nye rådhus, som har en entreprisesum på ca.30 mio. kr. Herudover kommer p-pladser, inventar og andre afledte udgifter, således at det færdige rådhusbyggeri løber op i nærheden af 38 mio. kr.

Rejsegildet blev markeret på traditionel vis med krans, taler fra Vesthimmerlands Kommunes tekniske byggeleder Peter Staun og Søren Worup fra Færch & Co. til håndværkerne. Også Vesthimmerlands Kommunes borgmester Knud Kristensen trådte op på en palle med byggeplader for at holde en tale for håndværkere, medarbejdere fra kommunens centrale administration og det talstærkt fremmødte presseopbud.  

Efter et trefoldigt hurra udenfor ved kransen var der pølser, øl og vand til håndværkere og de fremmødte. Det foregik i den store foyer, der når rådhuset bliver færdigt bliver den fælles indgang til kommunens borgerservice og jobcenter.

Se borgmester Knud Kristensens tale her eller læs den nedenfor:
  

Borgmester Knud Kristensens tale ved rejsegildet for Vesthimmerlands Kommunens nye rådhus, fredag den 27. januar 2017.   

Velkommen til rejsegilde på det nye rådhus.

Jeg har lige en enkelt bemærkning, inden jeg går videre i talen. Jeg er glad for at du Peter(Staun) roser håndværkerne, det har de også fortjent, men jeg vil ikke undlade at sige, at byggeriet kunne være udført ligeså godt af lokale håndværkere. Nu hvor der har været så meget snak om håndværkerlister, vil jeg sige, at det ikke er forbudt at bruge de lokale håndværkere i Vesthimmerlands Kommune. Vi er glade for at det jer der udfører opgaven, fordi I vandt den licitation der var og vi kan se at det er veludført arbejde.      

Den beslutning der blev taget med at der skulle bygges et nyt rådhus. Det var en rigtig beslutning og det var en god beslutning. Årsagen til, at vi kom ud i den situation var jo ganske enkelt at der var skimmelsvamp angreb i kælderen, hvilket medførte at alle kontorer i kælderen blev lukket ned, for det var ikke en hensigtsmæssig arbejdsplads at have. Og den ros jeg vil sende til vort personale er, at de tog det med oprejst pande og rykkede sammen i bussen og nu sidder rigtig tæt sammen i de lokaler vi har i dag. Personalet troede på at Byrådet traf den rigtige beslutning, og det synes jeg bestemt vi har gjort. For investeringen – for det er en lille smule dyrere at bygge et nyt rådhus, men investeringen og forentningen er langt bedre i sådant et nybyggeri end det ville have været i det gamle hus. Og derfor synes jeg bare vi skal glæde os over at medarbejderne var med på at det skulle lykkedes indtil vi kunne flytte ind i de nye lokaler her i forbindelse med jobcentret. Det med at få et nyt hus og arbejde i det, der skal vi også tænke på, at vi skriver 2017. Og for at vi også i fremtiden i Vesthimmerland kan tiltrække dygtigt personale så er det vigtigt, at vi har nogle moderne arbejdspladser, der er tidssvarende. Det vil komme flerfold positivt tilbage, når vi kigger i årene fremover. Det her vil være det rådhus der vil stå på mål for de udfordringer som Vesthimmerlands Kommune vil møde fremadrettet. Derfor vil jeg sige tak til Byrådet for den gode beslutning og tak til medarbejderne fordi de indtil nu har løst opgaverne i de vante omgivelser. Den 16. juni kl. 12, der får vi overdraget nøglen og vi kan flytte ind. Der begynder kontorstolene og inventaret at rulle ind her. Det har jeg fået bekræftet, og det tror jeg også på lykkes. 

                      

1
2
3
4
5
6
7
8
 

e-max.it: your social media marketing partner