Godt bog-år giver høje forventninger til bogudsalg

FARSØ: Rabøl Bøger og papir i Farsø Rådhuscenter er i øjeblikket ved at gøre butikken klar til en af årets helt store begivenheder nemlig – ”Danmarks største bogudsalg”, der fra på næste onsdag betyder rabatter på op til 80 pct. på mange bogtitler.

Ud over rabatten, så gør en anden positiv tendens sig også gældende til fordel for bogudsalget, vi kan nemlig godt lide at læse i en rigtig bog, altså en trykt på papir. 

Foretrækker fortsat papirbøger
For selvom e-bøger og lydbøger ganske vist er populære, så er den traditionelle papirbog fortsat den foretrukne. Netop opgjorte salgstal fra boghandlerne viser, at papirbogen faktisk har det rigtigt godt og lever i bedste velgående.

-Sidste år oplevede vi som boghandlerkæde en vækst på salget af papirbøger – og det var både i antallet af solgte bøger og i omsætningen i kroner og ører, siger Maibritt Vith Johnsen, der står for bogafdelingen hos Rabøl Bøger og papir.   

Indrømmet – det var også et godt bog-år med mange boghits i alle genrer f.eks. bestsellere som krimikongen Jussi Adler-Olsens seneste ”Selfies”, interviewbogen med dronning Margrethe ”De dybeste rødder”, Helle Joofs bud på en slags nutidens ”Takt og Tone” med titlen ”Papmaché-reglen” og den seneste i rækken af Potter-bøger, ”Harry Potter og det forbandede barn”.

Bøger som digital detox
Vi oplever, at folk søger et alternativ til tidens digitale liv, hvor rigtig mange af os har øjnene rettet mod en skærm dagen igennem – hvad enten det er computerskærmen på jobbet eller de sociale medier i fritiden. Derfor vægter vore bogkunder også værdier som fordybelse, dannelse og nærvær højt. Det viste vores seneste kundeundersøgelse i boghandlerkæden, siger Maibritt Vith Johnsen og fortsætter: 

-Det passer rigtig godt med den vækst vi oplever på salget af papirbøger, men også på f.eks.. brætspil. Flere studier har vist, at det at læse en tekst på et fysisk stykke papir giver en dybere og mere varig forståelse end at læse samme tekst fra en skærm.

Bogudsalg med populære titler
Når bogudsalget skydes i gang bliver det med masser af populære bogtitler på hylderne – bøger som Puk Damsgårds ”Ser du Månen, Daniel”, Lars Keplers ”Kaninjægeren” og den seneste titel i Stieg Larsson-serien. Til de yngste læsere er der fire børnebøger for 100 kr.

Også rabat på nye bøger
Der er god grund til at kigge forbi fra begyndelsen, for de første tre dage af bogudsalget vil der desuden være 20 procent på alle ikke i forvejen nedsatte bøger. Det giver god mulighed for, at få fat i bøgerne fra bl.a. Bestseller-listen til en rigtig god pris.

Tyvstart for læseheste tirsdag aften
Bøger og papirs bogudsalg starter officielt – som nævnt op til flere gange, på næste onsdag. Men for ægte læseheste er der mulighed for at tyvstarte bogudsalget allerede aftenen inden, d.v.s. på tirsdag hvor boghandlen i Farsø Rådhuscenter holder åbent et par timer ekstra.

Maibritt Vith Johnsen oplyser, at det også er muligt at bogshoppe på nettet, men her vil udbuddet være mindre end i den fysiske boghandel.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: