FARSØ: Siden den 30. december har Farsø virksomheden Silvatec været under rekonstruktion.

Skifteretten i Aalborg har udpeget advokat Flemming Bastholm fra Delacour som rekonstruktør i virksomheden.

Det skriver Silvatec på sin facebook side. Her står det også, at virksomheden fortsat er behjælpelig med salg af reservedele, ligesom service og reparationer kan udføres efter nærmere aftale.       

Baggrunden for rekonstruktionen er mange års tab. I årene fra 2010 og frem til seneste offentliggjorte årsrapport for 2015 lyder tabet samlet på over 132 millioner kr. Ligesom virksomheden har stået uden bankforbindelse siden 2012.    

Heldigvis har virksomheden siden 2008 haft russiske Agromash Holding som ejer, der år efter år har pøset penge i driften af Farsø virksomheden. Spørgsmålet er nu om den russiske ejer kan - eller vil fortsætte med det, selvom ledelsen er interesseret i at føre virksomheden videre ligesom virksomhedens nuværende 13 ansatte er det.

Advokat Flemming Bastholm er derfor med forsøg på en rekonstruktion sat på opgaven med at finde købere til Silvatec eller dele af den.

Silvatec blev grundlagt af det Det Danske Hedeselskab i 1984, som solgte virksomheden til russiske Agromash Holding i 2008.


En stor redningsplanke skal kastes ud til Farsø virksomheden Silvatec, der efter store tab i årevis nu er under rekonstruktion. Silvatec er som bekendt udvikler og producent af skovningsmaskiner og flishuggere.   

e-max.it: your social media marketing partner