FARSØ: Nu får Farsø et grønt byrum i centrum igen. 

Det har byen faktisk ikke haft siden Præstegårdshaven, hvor flere udvidelser af Farsø Rådhuscenter har inddraget det grønne område bid for bid.      

Men nu giver brandtomten på Søndergade 8, der står til nedrivning hen ad  foråret, byen muligheden for at få en grøn oase og opholdsrum midt i centrum.

Søndergade 8 blev sat til salg af Forsikringsselskabet Alm. Brand den 1. december og blev via RealMæglerne Farsø solgt til Vesthimmerlands Kommune den. 15. januar.

Spurgt til interesse for grunden
Interessen for den 1.400 m2 grund blev allerede vakt tilbage i november måned, fortæller Carsten Agesen teamleder i Team Havn, Natur og Byrum i Vesthimmerlands Kommune.

- Her blev jeg spurgt om jeg kunne se et formål med grunden. Mit svar var klart ja, siger Carsten Agesen, der også er arkitekten bag nyindretningen af Store Torv og Torvet og har været involveret i ”Portal pladsen”.        

Grønt byrum midt i Farsø
-Nu har vi endelig chancen for at få et større samlet grønt byrum i Farsø, endda med fuld eftermiddags og aftenssol lige midt i centrum. Det synes jeg vi skal lade Farsø borgene komme til gode, lyder det videre fra Carsten Agesen og fortætter: 

Torvet 1 og ”Portal pladsen” kan sammen med den nye grund danne rammen for et nyt samlet stort rum, hvor folk vil søge til og som hænger godt sammen med Store Torv.

Passer godt i byudviklingsplan
Den passer i øvrigt også rigtigt godt sammen med byudviklingsplanens ”Røde tråd” fra centrum og på tværs til rutebilstation, SFO, skole, haller, stadion og frem til gudekvarteret, som er Farsøs byudviklingsområde.  

Carsten Agesen har allerede spæde ideer til det grønne byrum, som han dog først vil præsentere for borgerne senere.

-Jeg vil gerne, ligesom vi gjorde med Store Torv, invitere borgerne til en snak på stedet, således alle aspekter kan komme med, siger han.  

Starter med græs
Men i første omgang vil bygningen på Søndergade 8, der også omfatter den noget nyere rødstenstilbygning blive jævnet med jorden. Herefter vil der blive sået græs på arealet indtil de nye planer for pladsen og økonomien til at indrette den for er på plads, siger Carsten Agesen.         

e-max.it: your social media marketing partner