Nytårskoncert – en stor musikalsk oplevelse

FARSØ: I aften kunne Farsø Kulturråd for 23. gang byde velkommen til Nytårskoncert med Aalborg Symfoniorkester og gæstesolister. 

Som de mange forrige år var der stor interesse for den festlige koncert med godt 500 tilskuere på stolerækker og lægter i Dronning Ingrid Hallernes opvisningshal.

Denne gang var der stort fokus på det musikalske i modsætning til seneste år, hvor der har været mere fokus på show.

At der i år var valgt mere orkestertid fra det topprofessionelle Aalborg Symfoniorkester med dirigent Tecwyn Evans i front, var en forfriskende og skøn musikalsk oplevelse. Og endnu engang viste akustikken i Dronning Ingrid Hallernes opvisningshal, at den kan bringe samtlige toner fra orkestrets 65 instrumenter og musikere helt ud i hjørnerne.

Aftenens 2 lysende stjerner, sopranen Susanna Andersson og tenoren Norman Reinhardt, sang så smukt og overbevisende at hele følelsesregistret kom i spil – både på scenen i stemme og mimik, som på stolerækkerne hvor solister og orkester fik musikken til at flyde i øregangene.

Især Susanna Anderssons overgange til lange høje toner, synes nærmest fysisk umuligt, men vidner om et stjernetalent især i Bernsteins ”Glitter and be gay” fra operetten Candide  Tenoren Norman Reinhardt imponerede især i den spanske afdeling med numre fra ”Barberen fra Sevilla”, hvor hans stemme passede perfekt til svingende rytmer fra bl.a. kastagnetter.

Aftenens konferencier og  operaekspert Mikkel Fønsskov ledte tilhørerne igennem aftenens opretteskift og gav som optakt historien bag numrene på dansk inden solisterne fremførte dem musikalsk på italiensk, engelsk, spansk og tysk.  

Mikkel Fønsskov kunne for øvrigt forud for aftenens første numre fra Donizettis ”Elskovsdrikken” afsløre, at aftenens dirigent Tecwyn Evans og Susanna Andersen havde mødt hinanden for ti år siden under en turne med selvsamme oprette. At sød musik opstod og de i dag er gift.

Som der var lagt op til blev det en sprudlende og velklingende musikoplevelse med et operetterepertoire med orkester og solister i fejende wienerische valse og iltre, glødende spanske toner. Og som traditionen foreskriver sluttede aftenen naturligvis af på festligste vis med ”Champagnegaloppen” 

Formand for Farsø Kulturråd Karen Pedersen bød velkommen til 23. udgave af Nytårskoncerten i Dronning Ingrid Hallerne

Traditionen tro var der Aalborg Symfoniorkester der leverede musikken med gæstesolister

Godt 500 tilhørere var på plads 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: