Kultur ind via brevsprækken

VESTHIMMERLAND: I morgen dumper Vesthimmerlands nye kulturblad ind ad brevsprækken hos 19.000 husstande. 

Heri kan der læses om flere end 100 kulturarrangementer, som afholdes i årets første tre måneder.

I bladet findes en kronologisk oversigt over kulturelle arrangementer i januar, februar og marts 2017. Kalenderen taler sit tydelige sprog: Kulturen hitter i Vesthimmerland! Udover omtaler af de mange kulturtilbud indeholder bladet en række artikler, hvor der zoomes ind på forskellige aktører, der er med til at præge kommunens kulturliv.

Kulturblad markeret i torsdags
Lanceringen af bladet blev markeret på biblioteket i Farsø i torsdags, hvor formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Kurt Friis Jørgensen, og Formand for Vesthimmerlands Kulturråd, Bo Jacobsen, løsnede det røde bånd om kasserne med de mange kulturblade.

Ansvarshavende for bladet, Kultur- og udviklingskonsulent i Vesthimmerlands Kommune, Inge Lise Jæger Sørensen sagde indledningsvis, at redaktionsgruppen er vældig begejstrede, for nu kommer det snart!.

– Tilbage i oktober var dog lidt spændte på om det kun blev en lille ”pixibog”, der kom ud, for der var der godt nok ikke mange arrangementer på Oplev Vesthimmerland. Men takket være tre repræsentanter i redaktionsgruppen, så skal jeg da love for at det væltede ind. Og pludselig stod vi med et luksusproblem. For noget at det fyldstof vi havde tænkt os skulle med, blev der overhovedet ikke plads til i bladet, for der var over 100 arrangementer.

Et stort ønske
Kulturbladet har været et stort ønske for os i Vesthimmerlands Kulturråd gennem mange år, lød det videre fra formand Bo Jacobsen. Og vi har forsøgt at presse på – også politisk, om det ikke kunne være en ide at få denne ide realiseret. Der har hele tiden været positive vinde, men det har taget lidt tid. Men nu er det her!. Og nu er vi glade. Vi har hele tiden haft den tro på, at vi har rigtig mange arrangementer og kulturildsjæle i kommunen, men er vi egentlig klar over hvor meget der foregår her i Vesthimmerland?. Det tror jeg ikke?. Men jeg tror dette blad, som nu lander i alle folks postkasser, vil få folks øjne op for hvor mange spændende ting man kan gå til. Så vi er sikre på, at vi her har et produkt, som vil komme mange til glæde og gavn, lød det fra Bo Jacobsen.

Har meget kultur at byde på
Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Kurt Friis Jørgensen fortsatte:

-Der er rigtig mange arrangementer her i Vesthimmerland og det vil I se når I får kulturbladet i hånden. Der er over 100 arrangementer linet op i første kvartal, hvilket omregnet giver over eet arrangement om dagen. Det er rigtigt flot i en kommune som Vesthimmerland!

Vi er ikke en af de kommuner der bruger flest penge på kultur, men vi er til gengæld en af de kommuner der får rigtig meget for pengene, for vi har rigtig meget at tilbyde vore borgere.    

Netop den mangfoldighed vi har i kulturen og de mange frivillige ude omkring er det der gør, at vi får det til at fungere her i Vesthimmerland. Der er mange af kulturinstitutionerne der er drevet af rigtig mange frivillige – selvfølgelig også sammen med nogle ledere. Men mange gange er det lederens fornemmeste opgave at få de mange frivillige involveret i det der forgår det pågældende sted. Jeg glæder mig rigtig meget til at få bladet delt ud. Jeg tror det er et blad de fleste vil lægge til side og kigge i. Jeg tror også det er et blad der vil give inspiration til nogle nye oplevelser. Det bliver i hvert fald synliggjort på en anden måde, hvad det er for nogle oplevelser man kan opleve her i Vesthimmerland, lød det fra Kurt Friis Jørgensen inden det røde bånd om kulturbladet blev løsnet og bladet dermed blev udgivet for første gang.

        

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: